Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Έκανε τη δουλειά της













Χωρίς να πραγματοποιήσει καλή εμφάνιση και εκμεταλλευόμενη στο έπακρο τις λίγες καλές ευκαιρίες που δημιούργησε, η ΑΕΚ κατάφερε και πήρε το «τρίποντο» με σκορ 3-0 απέναντι στην Καβάλα στο ΟΑΚΑ, για την 26ηαγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, ξεπερνώντας την ήττα από τη Λάρισα την προηγούμενη αγωνιστική. Μεγαλύτερες διαστάσεις θα μπορούσε να δώσει στη νίκη της η «Ένωση» αλλά έπεσε πάνω στον εκπληκτικό Ιτάζ που έκανε δύσκολη τη ζωή των παικτών του Ντούσαν Μπάγεβιτς.


Λιγοστές ήταν οι ευκαιρίες του πρώτου ημιχρόνου, κυρίως για την ΑΕΚ, που όμως κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τη συμπλήρωση του πρώτου μισάωρου. Για να πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά, έπρεπε να φτάσει το 25ο λεπτό για να δημιουργηθεί αξιόλογη φάση μπροστά από κάποια εστία και αυτή έγινε με σουτ του Λεονάρντο το απέκρουσε ο Ιτάνζ. Στο 32’ η ΑΕΚ θα κερδίσει το πέναλτι με το οποίο κατάφερε να κάνει το 1-0. Ο Καφές θα ανατραπεί από τον Μουρ μέσα στην περιοχή και ο Ίσμαελ Μπλάνκο που ανέλαβε την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών, ευστόχησε. Στο φινάλε του ημιχρόνου απείλησε ξανά η «Ένωση» με τον Τζεμπούρ να φεύγει στην  αντεπίθεση και να σουτάρει δυνατά, υποχρεώνοντας τον Ιτάνζ σε ακόμη μια απόκρουση.
Η ΑΕΚ «καρδιοχτύπησε» με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Γεωργέας άθελά του έστειλε τη μπάλα στον Σμολάρεκ, ο οποίος όμως δεν κατάφερε να ισοφαρίσει αφού το ψιλοκρεμαστό σουτ σε κενή εστία κατέληξε πάνω από τα δοκάρια. Για να αποφύγει τις…περιπέτειες, η ΑΕΚ θα πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων στο 50ο λεπτό, με τον Λεονάρντο να στέλνει για δεύτερη φορά τη μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας επίσης δύο τα προσωπικά του τέρματα. Το τελικό 3-0, παρά το γεγονός ότι το παιχνίδι κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα χωρίς σπουδαίες ευκαιρίες, διαμορφώθηκε στο 81ο λεπτό με τον Μαντούκα, έπειτα από ωραία συνεργασία με τον Τζεμπούρ.
Κίτρινες: Μουρ, ΤΖεμπούρ
Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
ΑΕΚ (Μπάγεβιτς): Σάχα, Αραούχο, Γιάχιτς, Μανωλάς, Γεωργέας, Καφές, Γκέντσογλου, Λεονάρντο (68’ Μαντούκα), Σκόκο, Τζεμπούρ (83’΄Νέμεθ), Μπλάνκο (88’ Χέρσι)
ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ (Ντε Μος): Ιτάνζ, Ντικρόκ, Μουρ, Ψωμάς, Παβίσεβιτς, Οικονόμου, Ντομπρασίνοβιτς (54’ Σόσιν), Λάκης (46’ Σμολάρεκ), Ορούμα, Ονουάτσι, Ιωάννου (33’ Γιάννου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου