Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Κατακραυγή για τις επιθέσεις κατά Γλέζου και Παναγόπουλου


Γενική κατακραυγή προκαλούν τα επεισόδια και οι επιθέσεις εναντίον του προέδρου της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλου και του ιστορικού στελέχους της αριστεράς Μανώλη Γλέζου, που «στιγμάτισαν» τα συλλαλητήρια ενάντια στα νέα οικονομικά μέτρα.

Υπενθυμίζεται ότι άνδρες των ΜΑΤ ψέκασαν με χημικά το Μανώλη Γλέζο, ενώ ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ προπηλακίστηκε άγρια από διαδηλωτές. Και οι δύο νοσηλεύθηκαν προληπτικά στον Ευαγγελισμό, ενώ ο κ. Γλέζος παραμένει νοσηλευόμενος. Ο κ. Γλέζος αναμένεται να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο την Κυριακή 7/3.

«Φαινόμενα βίας πρέπει να καταδικαστούν από όλους και κάθε πολιτική δύναμη να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στους πολίτες», σημείωσε ο κ. Πεταλωτής.

«Το περιστατικό με το Μανώλη Γλέζο ήταν ατυχές και σε καμιά περίπτωση στοχευμένο. Ήταν μέρος προσπάθειας της Αστυνομίας να περιορίσει τα επεισόδια» δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Την Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας, συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, «φωτογράφισε» η ΓΣΕΕ ως υπεύθυνη για την επίθεση στον Γιάννη Παναγόπουλο. Για «προβοκάτσια του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ, για την στοχοποίηση της ΚΟΕ και κατ' επέκταση του ΣΥΡΙΖΑ», έκανε λόγο σε ανακοίνωσή της, η ΚΟΕ.

Την επίθεση καταδίκασε το ΚΚΕ. «Σήμερα δεν χτύπησαν τον Μανώλη Γλέζο, αλλά τον Έλληνα πολίτη», δήλωσε από πλευράς του ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επισκέφθηκε τον Μανώλη Γλέζο στον «Ευαγγελισμό».

Νωρίς το βράδυ, αντιπροσωπεία αστυνομικών επισκέφθηκε τον κ. Γλέζο στο νοσοκομείο και του ζήτησαν συγγνώμη για το περιστατικό επιδίδοντάς του επιστολή.

Παράλληλα, εκτεταμένες συγκρούσεις σημειώθηκαν μεταξύ αστυνομικών και κουκουλοφόρων που είχαν παρεισφρήσει στη συγκέντρωση. Ακόμα, δεν έλειψαν και φθορές σε καταστήματα και τράπεζες, ενώ πυρπόλησαν και ένα πολυτελές αυτοκίνητο. Από τις συμπλοκές τραυματίστηκαν επτά αστυνομικοί, ενώ έγιναν και πέντε συλλήψεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου