Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Αυτοκίνητο σας κάνει αλκοτέστ!





Τέρμα πια ο φόβος μήπως σας σταματήσουν για αλκοτέστ, αφού γι’ αυτό πια θα φροντίζει το αυτοκίνητό σας! Ο λόγος γίνεται για ένα νέα σύστημα το οποίο, με το που θα ανιχνεύει υψηλά επίπεδα αλκοόλ στον οδηγό, θα κλειδώνει αυτομάτως το όχημα.


Την τεχνολογία αυτή θα προσφέρει η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Toyota, που κάνει ήδη δοκιμές του νέου προγράμματος, σε συνεργασία με την εταιρία παραγωγής φορτηγών Hino Μotors. Η Toyota, σε πρώτη φάση, θα εγκαταστήσει το νέο σύστημα σε επιλεγμένα φορτηγά και σε άλλα οχήματα που προορίζονται για διάφορες επιχειρήσεις και κρατικές υπηρεσίες.

Το πρωτοποριακό αυτό σύστημα θα μπορεί να αναλύει την εκπνοή, και σε περίπτωση που διαπιστώσει ότι ο οδηγός έχει πιεί κάτι παραπάνω, είτε θα τον προειδοποιεί, είτε θα κλειδώνει τη μηχανή του αυτοκινήτου.

Παρόμοιο σύστημα αναπτύσσει και η εταιρεία Nissan, ενώ στις ΗΠΑ πρόσφατα ορισμένες πολιτείες ψήφισαν νομοθεσία που απαιτεί, από όσους πιάστηκαν να οδηγούν μεθυσμένοι, να εγκαταστήσουν στα οχήματά τους τέτοιες συσκευές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου