Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Παιδί αλλεργικό στο... φαγητό ...!




Ο 5χρονος Καλέμπ Μπασενσάτ, ο οποίος κατοικεί στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας με την οικογένεία του, έχει μία σπάνια αλλεργία, λόγω της οποίας το στομάχι του δε δέχεται κανενός είδους τροφή.


Οι Αυστραλοί γιατροί είναι έκπληκτοι με την περίπτωση του 5χρονου. Του έκαναν διάφορα τεστ, αλλά δεν μπόρεσαν να βγάλουν άκρη.



Τα προβλήματα για το μικρό Καλέμπ άρχισαν από τη στιγμή που η μητέρα του τον απέκοψε από το μητρικό γάλα.

Ο 5χρονος πάσχει από πολλαπλές τροφικές αλλεργίες και γι' αυτό το σώμα του δεν μπορεί να δεχθεί το φαγητό. "Όλοι οι γιατροί μου λένε ότι ο Καλέμπ είναι ένα πολύ περίπλοκο παιδί. Κανείς δεν ξέρει τι συμβαίνει στην περίπτωσή του" ανέφερε η μητέρα του.

Οι τροφικές αλλεργίες είναι συνηθισμένο φαινόμενο αφού εμφανίζονται σε 1 στα 20 παιδιά, αλλά η περίπτωση του Καλέμπ είναι πέρα από κάθε εξήγηση.Μέχρι να διαπιστώσουν τις αιτίες της κατάστασης αυτής, οι γιατροί χορηγούν στο παιδί το Elecare, το οποίο είναι ένα υποκατάστατο τροφής με θρεπτικά συστατικά και ασβέστιο, με ειδική συσκευή, μέσω του αφαλού του, η οποία στέλνει την "τροφή" απευθείας στο στομάχι του για διάστημα 20 ωρών ανά ημέρα. Το μόνο που μπορεί να δεχθεί ο Καλέμπ είναι το νερό και ένα είδος λεμονάδας.

Όταν η οικογένεια τρώει έξω -πράγμα σπάνιο για ευνόητους λόγους- ο Καλέμπ τρώει μόνο τριμμένο πάγο.

Οι γονείς του 5χρονου σχεδιάζουν μία φιλανθρωπική ποδηλατοδρομία από τη Μελβούρνη στην Αδελαΐδα την επόμενη χρονιά και έχουν δημιουργήσει ιστοσελίδα (www.kalebsjourney.org) για να συγκεντρώσουν χρήματα για έρευνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου