Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

Πέντε στον Ανακριτή με βάση το νόμο για τις κουκούλες








Στον Εισαγγελέα παρουσιάστηκαν σήμερα 12 άτομα, για τα επεισόδια που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων και πορειών στο κέντρο της Αθήνας.
Οι πέντε απο αυτούς οδηγήθηκαν εκ των υστέρων στον Ανακριτή με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος με βάση το νόμο για τις κουκούλες.

Αλλοι πέντε οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο, ένας οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Ανηλίκων, ενώ για τον 12ο κατηγορούμενο, ο οποίος νοσηλεύεται τραυματισμένος, η έρευνα θα παραταθεί.

Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία συνολικά προσήχθησαν 16 άτομα από τα οποία αφέθηκαν ελεύθερα τα επτά, ενώ κατά τη διάρκεια των επεισοδίων προκλήθηκαν ζημιές σε έξι καταστήματα, τέσσερα ξενοδοχεία, τρεις τράπεζες και δύο οχήματα, ενώ τραυματίστηκαν 13 αστυνομικοί.

Οι πρώτες συγκρούσεις ξεκίνησαν στα Εξάρχεια, στη συμβολή των οδών Στουρνάρη με την Πατησίων και επεκτάθηκαν στη διάρκεια της πορείας προς τα Χαυτεία και τη Σταδίου, με επιθέσεις νεαρών με πέτρες και βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων και χρήση χημικών από την πλευρά των ανδρών των ΜΑΤ. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ επιχείρησαν να τους αποκόψουν από την κεντρική πορεία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ με αποτέλεσμα να κοπεί προς στιγμή στα δύο η πορεία. Νωρίτερα, νεαροί επιχείρησαν να επιτεθούν στο κατάστημα «Πλαίσιο», στα Εξάρχεια, προσπαθώντας να ανεβάσουν τα ρολά. Στη συμβολή των οδών Βερανζέρου και Πατησίων, κουκουλοφόροι πυρπόλησαν ένα αυτοκίνητο μάρκας Audi.
Συμπλοκές έγιναν και στην οδό Σταδίου στο ύψος της Κοραή. Ομάδα νεαρών εξαπέλυσε επίθεση σε διμοιρία των ΜΑΤ στην οδό Κοραή, με πέτρες και μολότοφ και έσπασαν τις προθήκες καταστημάτων. Επεισόδια έλαβαν χώρα και στα Προπύλαια, όπου -σύμφωνα με πληροφορίες- ένας πολίτης τραυματίστηκε από πέτρα. Μετά την πορεία άγνωστοι πυρπόλησαν κρατικό όχημα τύπου βαν στον προαύλιο χώρο του υπουργείου Πολιτισμού, στην οδό Μπουμπουλίνας. Από την Αστυνομία έγινε γνωστό ότι ομάδες ατόμων επιτέθηκαν εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων εκτοξεύοντας πέτρες, μολότοφ και άλλα αντικείμενα σε διάφορα σημεία του κέντρου της Αθήνας, στην Πατησίων, την Πανεπιστημίου, τη Σταδίου και το Σύνταγμα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (ΓΑΔΑ), ομάδες ατόμων έκαναν επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων σε διάφορα σημεία του κέντρου, όπως στην Πατησίων, την Πανεπιστημίου, τη Σταδίου, το Σύνταγμα, την Ομόνοια και πέριξ των Εξαρχείων πετώντας πέτρες, μολότοφ και άλλα αντικείμενα. Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων και επενέβησαν σε όλες περιπτώσεις.
Καταστροφές στη Θεσσαλονίκη
Επεισόδια σημειώθηκαν και στη Θεσσαλονίκη, όπου αξίζει να σημειωθεί ότι τα συλλαλητήρια ήταν μεγάλα σε όγκο και παλμό. Ατομα που παρεισέφρησαν στον κύριο όγκο της πορείας της πορείας του Εργατικού Κέντρου επιτέθηκαν σε καταστήματα και τράπεζες, σπάζοντας προθήκες και καταστρέφοντας μηχανήματα αυτόματης ανάληψης (ΑΤΜ) τραπεζών. Ζημιές προκλήθηκαν επίσης στο κτίριο της Αγιορείτικης Εστίας.
Ομάδα περίπου 30 ατόμων εισέβαλε σε δύο σούπερ μάρκετ, άρπαξε προϊόντα και τα μοίρασε σε περαστικούς. Ορισμένοι διαδηλωτές πέταξαν τέλος αβγά, πέτρες και χρώματα στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Η Αστυνομία επενέβη κάνοντας χρήση χημικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου