Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Ελεύθερη πτώση στην αγορά αυτοκινήτου

AddThis Social Bookmark Button
aftokinhtaΞεκίνησε η ελεύθερη πτώση στην αγορά αυτοκινήτου καθώς οι πωλήσεις τον Φεβρουάριο κατέγραψαν μείωση 12% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρσι. Παράλληλα οι εισαγωγείς με την δημοσιοποίηση των μέτρων για αύξηση του ΦΠΑ αλλά και της επιβολής φόρους πολυτελείας έσπευσαν και εκτελώνισαν περισσότερα από 7.000 αυτοκίνητα τα οποία θα διατεθούν σε άκρως δελεαστικές τιμές. Η επισκεψιμότητα των καταναλωτών στις εκθέσεις αυτοκινήτων έχει μειωθεί κατά 60% ενώ οι αντιπρόσωποι κάνουν τα πάντα για να δελεάσουν τους λιγοστούς υποψήφιους αγοραστές. Ελεύθερη πτώση καταγράφει η αγορά αυτοκινήτου με νέα μείωση 12% από τα ήδη πιεσμένα μεγέθη του περυσινού Φεβρουαρίου και υποχώρηση 34,4% σε σχέση με το μέσο όρο της περιόδου 2004-2007. Οι πωλήσεις του προηγούμενου μήνα σε σχέση με εκείνες του Φεβρουαρίου του 2008 σημειώνουν πτώση 41%.
Στις πέντε πρώτες θέσεις του πίνακα των πωλήσεων βρέθηκαν:

Η Toyota με 1.857 ταξινομήσεις
Η Opel με 1.330
Η VW με 1.142
Η Ford με 942
Και η Suzuki με 775 πωλήσεις

Οι αντιπρόσωποι για να προσελκύσουν υποψήφιους αγοραστές πέραν των προσφορών υιοθετούν πρωτοποριακές υπηρεσίες.
Η δημοσιοποίηση των προθέσεων της κυβέρνησης για αύξηση του ΦΠΑ αλλά και της επιβολής φόρου πολυτελείας κινητοποίησε όλους του εισαγωγείς.
Περισσότερα από 7.000 καινούρια αυτοκίνητα εκτελωνίστηκαν στα μέσα της εβδομάδας με το παλαιό καθεστώς τα οποία θα διατεθούν στην αγορά σε άκρως δελεαστικές τιμές. Ωστόσο η μείωση των παραγγελιών στις αντιπροσωπείες κυμαίνεται από 40 έως και 80%.
Ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων αλλά και εμπόρων θεωρούν πως η στήριξη από την Πολιτεία είναι επείγουσα καθώς η συρρίκνωση της αγοράς αυτοκινήτου θα προκαλέσει μεγάλη μείωση των δημοσιονομικών εσόδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου