Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Δεν θα ανεχτώ να επιστρέψουμε στην εσωστρέφεια, τονίζει ο Αντώνης Σαμαράς



Μηνύματα στο εσωτερικό του κόμματος έστειλε από το βήμα του έκτακτου συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ, ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας για αυτοκάθαρση της παράταξης και τονίζοντας ότι όσοι με τη συμπεριφορά τους προσέβαλαν το λαό δεν έχουν θέση στο κόμμα. «Η κόκκινη γραμμή που θέτω εγώ είναι η γραμμή της ενότητας. Δεν θα ανεχτώ την εσωστρέφεια», υπογράμμισε.

«Δίνουμε μια δύσκολη μάχη, ανεβαίνουμε έναν ανηφορικό δρόμο για να ξεπεράσουμε τις αδυναμίες και τα λάθη του παρελθόντος, να ξαναμπούμε σε τροχιά νίκης. Όχι για να πάρουμε την εξουσία, όχι για να διαχειριστούμε ένα σύστημα που κατέρρευσε, αλλά για να αλλάξουμε την Ελλάδα», τόνισε ο κ.Σαμαράς.

Και συνέχισε: «Μέχρι τώρα πολλές φορές σαν κόμμα πέσαμε στο λάθος να μην λέμε τη γνώμη μας από φόβο μη μας 'κακοχαρακτηρίσουν'. Εκπροσωπούμε τα βαθύτατα πιστεύω, τις αρχές και τις αξίες του λαού μας. Και φοβόμασταν να τις εκφράσουμε. Αυτό σταματάει. Ποτέ ξανά».

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο και για αυτοκάθαρση της παράταξης και τόνισε ότι «όσοι με τη συμπεριφορά τους προσέβαλαν τον ελληνικό λαό και το φιλότιμό του, δεν έχουν θέση στο κόμμα μας».

Ασκησε και κριτική στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την ότι προσπαθεί να ρίξει ευθύνες των δικών του λαθών στην ΝΔ. «Έχουμε κι εμείς ευθύνες. Αλλά το σύστημα που διένειμε δανεικά δεν το φτιάξαμε εμείς. Το ΠΑΣΟΚ το δημιούργησε. Την υπερχρέωση της Ελλάδας δεν την προκαλέσαμε εμείς. Το ΠΑΣΟΚ την προκάλεσε», υπογράμμισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου