Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Συλλήψεις για το gamato.info




Συνελήφθησαν σήμερα από τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος έξι άτομα που εμπλέκονται με τη λειτουργία της ιστοσελίδας gamato.info. Η επιχείρηση της δίωξης έγινε σε Αττική, Λάρισα, Πέλλα και Θεσσαλονίκη.


Σχηματίστηκε δικογραφία για 11 άτομα, από τα οποία, τα δύο βρίσκονται στο εξωτερικό. Οι δύο αυτοί φέρονται ως οι διαχειριστές της ιστοσελίδας. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για παράνομη διακίνηση οπτικοακουστικού υλικού.


Στου υπεύθυνους του gamato.info είχε υποβάλει μήνυση για διαφυγόντα κέρδη ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, η εταιρεία προστασίας οπτικοακουστικών έργων.


Η ιστοσελίδα προσέφερε links για να μπορούν οι χρήστες να κατεβάζουν δωρεάν κινηματογραφικές ταινίες, μουσική και λογισμικό, προγράμματα και παιχνίδια.


Η ιστοσελίδα έχει πέσει, όπως και οι άλλες ελληνικές ιστοσελίδες torrent, οι οποίες μετά την είδηση της σύλληψης δεν λειτουργούν.


Το gamato.info έχει 850.000 μέλη και δεχόταν καθημερινά 16.000.000 επισκέψεις και είναι χαρακτηριστικό ότι το ροζ DVD της Τζούλιας Αλεξανδράτου, κατέβηκε 900.000 φορές.


Από τις διενεργηθείσες έρευνες, κατασχέθηκαν συνολικά είκοσι επτά σκληροί δίσκοι, εκ των οποίων οι δύο εξωτερικοί, πέντε φορητοί υπολογιστές, εξακόσιοι τέσσερις οπτικοί ψηφιακοί δίσκοι.


Η Ελλάδα είναι η τρίτη χώρα στην Ευρώπη όσον αφορά την πειρατεία, μετά τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.


Η λιανική αξία μόνο για παράνομο λογισμικού –που αντιπροσωπεύει το απολεσθέν εισόδημα για την παγκόσμια βιομηχανία λογισμικού- ξεπέρασε το όριο των $50 δισ. για πρώτη φορά το 2009.


Με εξαίρεση τις απώλειες από τις ισοτιμίες, οι οικονομικές απώλειες για την Ελλάδα ανέρχονται σε €171 εκατομμύρια μόνο για παράνομο λογισμικό ενώ αν προσθέσουμε και τα Πνευματικά δικαιώματα από τις Κινηματογραφικές ταινίες, μουσικά τραγούδια, παιχνίδια κ.α συνολικά οι απώλειες τα τελευταία 7 έτη σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των εταιρειών πλησιάζουν το 1 δισεκατομμύριο ευρώ.


Την εποπτεία όλων των ερευνών είχε ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αθηνών κ. Ιωάννης Σακελλάκος παράλληλα με την αρμόδια Εισαγγελέα για την Δίωξη των Ηλεκτρονικών Εγκλημάτων κ. Ράικου Ελένη. Οι συλληφθέντες μαζί με τις σχηματισθείσες δικογραφίες οδηγήθηκαν στους κατά τόπους αρμοδίους Εισαγγελείς.




Χαρακτηριστικό πάντως για την απήχηση που είχε στους χρήστες του Internet στην Ελλάδα, το "κατέβασμα" αρχείων ταινιών ή μουσικής μέσω του συγκεκριμένου σάιτ, απεικονίζεται στην πτώση της συνολικής κίνησης στο Internet στην Ελλάδα, στο διάστημα από τέλη Δεκεμβρίου έως τις αρχές Φερβρουαρίου, που το συγκεκριμένο site είχε διακόψει για τεχνικούς λόγους την λειτουργία του.

πηγη :news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου