Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Καναδάς: Φονική χιονοστιβάδα σε αγώνα snowmobile




AddThis Social Bookmark Button


Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι αγνοούνται, όταν χιονοστιβάδα παρέσυρε διαγωνιζομένους και θεατές σε αγώνα snowmobile κοντά στο Ρέβελστοκ της Βρετανικής Κολομβίας, στον Καναδά.

Εκτιμάται ότι περίπου 200 άνθρωποι παρακολουθούσαν τους διαγωνιζομένους να ανεβοκατεβαίνουν τις πλαγιές, όταν σημειώθηκε το δυστύχημα. 


Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν υπάρχουν παγιδευμένοι στο χιόνι, αλλά ομάδες διάσωσης έσπευσαν στο σημείο, για να βοηθήσουν. Το Ρέβελστοκ απέχει περίπου 300 χιλιόμετρα από το Κάλγκαρι.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως υπάρχουν τουλάχιστον δέκα τραυματίες, ορισμένοι εκ των οποίων βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση. Τα τοπικά Μέσα μετέδωσαν, επικαλούμενα αυτόπτες μάρτυρες, πως η χιονοστιβάδα παρέσυρε τους διαγωνιζομένους σε απόσταση διακοσίων μέτρων, αλλά δεν είναι ακόμα σαφές αν τα θύματα ήταν μόνο αθλητές ή και θεατές.

Το Καναδικό Κέντρο Χιονοστιβάδων, με έδρα το Ρέβελστοκ, είχε προειδοποιήσει τους κατοίκους της περιοχής για τους κινδύνους, εξαιτίας των πρόσφατων χιονοπτώσεων
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου