Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Επιτακτική η στελέχωση του τμήματος ΤΕΙ

Το μείζον πρόβλημα της παντελούς έλλειψης διοικητικού προσωπικού στο τμήμα Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΤΕΙ στην Σπάρτη, ήταν το κεντρικό αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο Λακωνίας την περασμένη Τρίτη. 

Η σύσκεψη έγινε κατόπιν πρόσκλησης του νομάρχη Λακωνίας κ. Κώστα Φούρκα, ενώ παρευρέθηκαν όλοι οι δήμαρχοι των δήμων που θα αποτελέσουν το νέο δήμο Σπάρτης, με κύριο στόχο την επίλυση του προβλήματος.
Συγκεκριμένα, η σύσκεψη έλαβε χώρα παρουσία του δημάρχου Σπαρτιατών κ. Χρήστου Πατσιλίβα, Θεραπνών κ. Ιωάννη Ράλλη, Μυστρά κ. Δημήτριου Αποστολάκου, Οινούντος κ. Ευάγγελου Βαλιώτη, Πελλάνας κ. Δημήτριου Γομάτου και Φάριδος κ. Δημήτριου  Κουμουτσίδη. Το «παρών» έδωσε επίσης και ο προϊστάμενος του παραρτήματος Σπάρτης του ΤΕΙ κ. Ιωάννης Παπουτσής.
Μετά την ενημέρωση των δημάρχων για το πρόβλημα και τις μέχρι τώρα ενέργειες της διοίκησης του ΤΕΙ και της ΝΑ Λακωνίας, αποφασίστηκε η από κοινού αποστολή υπομνήματος διαμαρτυρίας προς την υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Άννα Διαμαντοπούλου από τον κ. Φούρκα και όλους τους συμμετέχοντες δημάρχους. Στο υπόμνημα προς την υπουργό αναλύθηκε η υπάρχουσα κατάσταση, καθώς και οι κίνδυνοι που αυτή εγκυμονεί για τη λειτουργία του ΤΕΙ.
Στη σύσκεψη αποφασίστηκε παράλληλα να εξετάσουν όλοι οι συμμετέχοντες φορείς τη δυνατότητα άμεσης προσφοράς προσωπικού από τις υπηρεσίες τους, ώστε να καλυφθεί η διοικητική υποστήριξη προσωρινά, μέχρι να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα.
lakonikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου