Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Δύσκολο έργο τα φαβορί

Ίντερ και Μπάγερν ήταν τα φαβορί αλλά στις ρεβάνς της Τρίτης καλούνται να ανατρέψουν την ήττα με 0-1 στο πρώτο ματς από Μαρσέιγ και Βασιλεία, αντίστοιχα, για να φτάσουν τα προημιτελικά του Champions League
Το ζευγάρι του τελικού του 2010, Ίντερ και Μπάγερν δηλαδή, έχουν δύσκολο έργο στην έδρα τους το βράδυ της Τρίτης στις ρεβάνς της φάσεις των "16" του Champions League.

Αμφότερες είχαν χάσει με 0-1 στο πρώτο ματς, οι Ιταλοί από την Μαρσέιγ στο "Βελοντρόμ" και οι Γερμανοί από την Βασιλεία στο "Ζανκτ Γιάκομπ-Πα
Τα γκολ των Βάλεντιν Στόκερ στο 86' στην Ελβετία και Αντρέ Αγιού στο 93' στην Γαλλία, έκαναν πολύ πιο δύσκολο το έργο των φαβορί.

Ίντερ - Μαρσέιγ (21:45)

Ίντερ και Μαρσέιγ είναι από τις πιο... ντεφορμέ top ομάδες στην Ευρώπη αυτήν την περίοδο.

Οι Γάλλοι έχουν 4 σερί ήττες στο πρωτάθλημα, ενώ οι Ιταλοί επέστρεψαν στις νίκες την περασμένη Παρασκευή κόντρα στην Κιέβο μετά από 9 αποτυχίες (7 ήττες, 2 ισοπαλίες).

Σε σχέση με το πρώτο ματς στο "Βελοντρόμ", όπου η Μαρσέιγ είναι επικρατήσει με 1-0, θα προστεθεί ποιότητα στην ενδεκάδα κάθε ομάδας, καθώς επιστρέφει ο Ρεμί για την πρωταθλήτρια Γαλλίας και ο Μάικον για τους "νερατζούρι".

Ο Κλαούντιο Ρανιέρι δεν θα έχει στην διάθεσή τους Κίβου (τιμωρημένο), Ρανόκια και Ρίκι Άλβαρες (τραυματίες), ενώ ο Ντιντιέ Ντεσάμπ είδε με ευχαρίστηση πέραν του Ρεμί και τους Μπιά και Αντρέ Αγιού να ξεπερνούν τα προβλήματά τους, ενώ στην αποστολή είναι και ο Αντρέ-Πιερ Ζινιάκ, ο οποίος χρειάζεται εγχείρηση, αλλά "σφίγγει τα δόντια".

Η Ίντερ είναι στους "16" για 8η σερί χρονιά και θέλει να μπει στους "8" για 3η σερί.

Αντιθέτως, η Μαρσέιγ έχει να περάσει στα προημιτελικά από το 1993, χρονιά που είχε κατακτήσει το τρόπαιο.
Οι πιθανές συνθέσεις

ΙΝΤΕΡ: Ζούλιο Σέζαρ, Μάικον, Λούσιο, Σαμουέλ, Ναγκατόμο, Σανέτι, Στάνκοβιτς, Καμπιάσο, Σνάιντερ, Φορλάν, Μιλίτο.

ΜΑΡΣΕΪΓ: Μανταντά, Αθπιλικουέτα, Νταβαρά, Νκουλού, Μορέλ, Αλού Ντιαρά, Μπενουά Σεϊρού, Βαλμπιουενά, Αμαλφιτανό, Αντρέ Αγιού, Ρεμί.


Μπάγερν - Βασιλεία (21:45)

Η Βασιλεία είναι φέτος αήττητη εκτός έδρας στο Champions League και αν αυτό εξακολουθήσει να ισχύει με το ματς στην Βαυαρία, θα σημαίνει πως θα έχει περάσει στα προημιτελικά.

Οι Ελβετοί είχαν νικήσει με 1-0 στο πρώτο ματς και σε ανάλογη περίπτωση στα κύπελλα Ευρώπης έχουν πάρει την πρόκριση 3 στις 4 φορές.

Ο τεχνικός της Μπάγερν, Γιουπ Χάινκες, έχει στην διάθεσή του Σβάινσταϊγκερ, αλλά τον αν ξεκινήσει δεν είναι σίγουρο, καθώς τις θέσεις στα αμυντικά χαφ διεκδικούν επίσης και οι Λουΐς Γκουστάβο, Τιμοστσούκ και Κρόος.

Ο Ραφίνια ξεπέρασε την ίωση που τον ταλαιπωρούσε, ενώ δεν ήταν σοβαροί οι τραυματισμοί των Μάριο Γκόμεθ, Τζερόμ Μπόατενγκ και Ρόμπεν από την 7άρα στην Χόφενχαϊμ το περασμένο Σάββατο (μόνιμες απουσίες οι Βαν Μπούιτεν και Μπρένο).

Για την Βασιλεία θα απουσιάσει ο Γιου-Χου Παρκ, αλλά έχει επιστρέψει ο Ντεγκέν και θα είναι στην 11άδα.
Οι πιθανές συνθέσεις

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Λαμ, Τζερόμ Μπόατενγκ, Μπάντστουμπερ, Αλάμπα, Λουΐζ Γκουστάβο, Κρόος, Τόμας Μίλερ, Ρόμπεν, Ριμπερί, Μάριο Γκόμεθ.

ΒΑΣΙΛΕΙΑ: Ζόμερ, Ντεγκέν, Άμπρααμ, Ντράγκοβιτς, Στάινχεφερ, Χούγκελ, Γρανίτ Τζάκα, Σακίρι, Στόκερ, Αλεξάντερ Φράι, Στρέλερ.

 
Αναλυτικά το πρόγραμμα των ρεβάνς:

 

Τρίτη (06/03)

Μπενφίκα - Ζενίτ 2-0 [2-3]

Άρσεναλ - Μίλαν 3-0 [0-4]

 

Τετάρτη (07/03)

ΑΠΟΕΛ - Λιόν 1-0 (4-3 πέν.) [0-1]

Μπαρτσελόνα - Λεβερκούζεν 7-1 [3-1]

 

Τρίτη (13/03)

Ίντερ - Μαρσέιγ (21:45) [0-1]

Μπάγερν - Βασιλεία (21:45) [0-1]

 

Τετάρτη (14/03)

Τσέλσι - Νάπολι (21:45) [1-3]

Ρεάλ - ΤΣΣΚΑ Μόσχας (21:45) [1-1]

 
Ο πίνακας των σκόρερς

 

12 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

 

6 γκολ

Μάριο Γκόμεθ (Μπάγερν)

 

5 γκολ

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Μίλαν)

Μπαφετιμπί Γκομίς (Λιόν)

Ρομπέρτο Σολδάδο (Βαλένθια)

Σεϊντού Ντουμπιά (ΤΣΣΚΑ)

Αλεξάντερ Φράι (Βασιλεία)

Ρομάν Σιρόκοβ (Ζενίτ)

Έντινσον Καβάνι (Νάπολι)

 

4 γκολ

Χοσέ Καγεχόν (Ρεάλ)

Πέδρο (Μπαρτσελόνα)

Όσκαρ Καρντόσο (Μπενφίκα)

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)

Χουλκ (Πόρτο)

Αντρέ Αγιού (Μαρσέιγ)
http://www.sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου