Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

Γενικές συνελεύσεις αγροτών Φθιώτιδας και Βοιωτίας - Παραμένουν στα μπλόκα



Την απόφασή τους να παραμείνουν στα μπλόκα στην Αλαμάνα της Φθιώτιδας, το Κάστρο της Βοιωτίας, την Ελάτεια και τις Λιβανάτες, πήραν πριν λίγο οι αγρότες σε γενικές τους συνελεύσεις. Στη συντριπτική...


τους πλειονότητα οι αγρότες αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις και να προχωρήσουν σε κλιμάκωση κλείνοντας και παράδρομους.

Σύμφωνα με τα όσα εξελίχθηκαν στις γενικές συνελεύσεις στα μπλόκα, οι αγρότες διαπίστωσαν ότι δεν υπήρξε ουσιαστική πρόοδος στην τελευταία συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, υπογράμμισαν ότι τα ζητήματα της βιωσιμότητας δεν αντιμετωπίζονται και υποστήριξαν ότι «ακόμα και τα θεσμικά θέματα βρίσκονται μέσα σε θολό τοπίο, το οποίο δεν ξεκαθαρίστηκε, παρά το γεγονός ότι εκτιμήθηκε αρχικά ότι υπήρχε προσέγγιση».

Όπως οι εκπρόσωποι των αγροτών ανακοίνωσαν την απόφασή τους αυτή, θα την εισηγηθούν στο Πανελλαδικό Συντονιστικό Όργανο, που θα συνέλθει αύριο, Κυριακή και θα λάβει την τελική απόφαση.

Ολιγόλεπτη συζήτηση με τους αγρότες είχε στο μπλόκο της Αλαμάνας ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Σαλαγιάννης, λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της γενικής συνέλευσης. «Και μόνο ότι το αγροτικό θέμα μπήκε επάνω στο τραπέζι, είναι μια μεγάλη επιτυχία. Πρέπει να δώσουμε λίγο χρόνο στην κυβέρνηση και μάλιστα αυτό τον χρόνο τον δικαιούται», δήλωσε ο κ. Σαλαγιάννης σε συζητήσεις με τους αγρότες, που στο σύνολό τους απέρριψαν την έκκληση του βουλευτή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου