Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Τα νέα της Υγείας Επικίνδυνo φάρμακo αδυνατίσματος στο Ίντερνετ



Τον κώδωνα του κινδύνου, για κυκλοφορία μέσω Internet επικίνδυνου σκευάσματος για το αδυνάτισμα, κρούει ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). Το πλαστό φάρμακο περιέχει την ουσία σιβουτραμίνη, η οποία έγινε σύσταση αναστολής κυκλοφορία της την περασμένη εβδομάδα και όχι ορλιστάτη που αναγράφεται στη συσκευασία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση το πλαστό φάρμακο «alli» κυκλοφορεί με την ένδειξη της απώλειας βάρους και σε συσκευασίες με κάψουλες των 60 mg.

Τα πλαστά alli διαφοροποιούνται από χώρα σε χώρα, ενώ ένα κοινό γνώρισμα των πλαστών είναι ότι αναγράφουν στην ημερομηνία λήξης ημέρα-μήνα-έτος, ενώ τα γνήσια αναγράφουν μόνο μήνα και έτος.

Επιπλέον, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα για άτομα με ιστορικό καρδιαγγειακής νόσου, καθώς έχουν αναφερθεί αυξημένη πίεση, εγκεφαλικό και έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Στους υγιείς, η υπέρβαση της ημερήσιας συνιστώμενης δοσολογίας μπορεί να προκαλέσει στρες, ναυτία, αρρυθμία, ταχυπαλμία, αϋπνία και πίεση.

OFDA προειδοποιεί όποιος λαμβάνει φάρμακο που δεν έχει προμηθευτεί από φαρμακείο και εμφανίσει συμπτώματα, να επικοινωνήσει άμεσος με το γιατρό του.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει άμεσα να διακοπεί τη λήψη του φαρμάκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου