Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Νομίζουν πως συνομιλούν με γυναίκα αλλά είναι ιός!


Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να έχουν όσοι ψάχνουν για ερωτικό σύντροφο στο διαδίκτυο αφού κυκλοφορεί ένα κακόβουλο λογισμικό, το Fembot, το οποίο “παρουσιάζεται” ως γυναίκα χρήστης του διαδικτύου που αναζητεί ανδρική συντροφιά...


Σύμφωνα με το BBC, τα θύματα πείθονται και δίνουν πληροφορίες οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για απάτη και για κλοπή ταυτότητας. Αν και ο ιός που εμφανίστηκε το 2007 και δεν “πολυεμφανίζεται” τα τελευταία χρόνια, οι ειδικοί στην ασφάλεια του διαδικτύου συστήνουν στους... μοναχικούς χρήστες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί αυτές τις μέρες που πλησιάζει η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου.

Μάλιστα, όπως αναφέρει ο Richard Clooke από την ιστοσελίδα PC Tools, ο ιός μπορεί να εμφανιστεί με νέα μορφή.

Αυτοί οι τύποι επιθέσεων έχουν προχωρήσει τον τελευταίο καιρό. Μάλιστα, η “εξυπνάδα” του εικονικού συνομιλητή έχει βελτιωθεί τόσο ώστε να τροποποιεί τη συζήτηση και να αποσπά τις πληροφορίες που επιθυμεί. Ωστόσο, υπάρχει μερίδα του πληθυσμού που θέλει να λάβει μέρος σε τέτοιου είδους συζητήσεις”, είπε χαρακτηριστικά.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως το λογισμικό τύπου Flirtbot οδηγεί τον χρήστη σε μια ιστοσελίδα όπου ζητείται ο αριθμός της πιστωτικής κάρτας ή μπαίνει ιός στον υπολογιστή.

Επιπλέον, το 2007 η ρωσική εταιρία CyberLover.ru ανακοίνωσε πως είχε αναπτύξει ένα λογισμικό που μπορεί να πείσει τον συνομιλητή πως πίσω από το γυναικείο nickname, βρίσκεται άνθρωπος! Αυτή η λειτουργία πιστεύεται πως εφαρμόζεται και στην τελευταία γενιά των Flirtbots.


πηγη:exothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου