Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ την Τετάρτη




Με 24ωρη πανελλαδική απεργία την Τετάρτη απαντά η ΑΔΕΔΥ στις αποφάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και την εισοδηματική πολιτική.

Κανονικά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη - Στάσεις εργασίας σε ΟΣΕ και Προαστιακό


Ματαιώνονται όλες οι πτήσεις, λόγω απεργίας των ελεγκτών

Η ΑΔΕΔΥ προειδοποιεί με νέες απεργιακές κινητοποιήσεις αν τα νομοσχέδια για την φορολογική και την εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης είναι πολύ σκληρά. Βασικά αιτήματα της ΑΔΕΔΥ είναι η αύξηση των μισθών στο Δημόσιο, η ενίσχυση της απασχόλησης και ριζική μεταρρύθμιση του φορολογικού.  

Ο γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ Ηλίας Ηλιόπουλος δήλωσε: «Επιβεβαιώνεται αυτό για το οποίο είχαμε εκφράσει την αντίθεσή μας. Από τη στιγμή που τα πράγματα είναι έτσι, αύριο πρέπει να βγούμε στους δρόμους και την Πέμπτη να αποφασίσουμε για περαιτέρω κινητοποιήσεις».





Ειδικότερα στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν:

- Οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στις εφορίες, το προσωπικό των Ταμείων, οι εργαζόμενοι σε δήμους και νομαρχίες.

- Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, καθώς απεργούν οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό.

- Κλειστά θα παραμείνουν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, καθώς απεργούν οι δάσκαλοι, οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης, οι πανεπιστημιακοί και το προσωπικό των ΤΕΙ.

- Ματαίωση όλων των πτήσεων, καθώς στην απεργία συμμετέχουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Η ματαίωση των πτήσεων θα προκαλέσει αλλαγές στις ώρες αναχώρησης σε ορισμένες πτήσεις της Aegean Airlines και της Olympic Air. 
Η κεντρική συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ έχει προγραμματισθεί για τις 10:30 στην πλ.Κλαυθμώνος.

Παράλληλα, απεργία και στον ιδιωτικό τομέα έχει προκηρύξει το ΠΑΜΕ, που πραγματοποιεί συγκεντρώσεις σε 65 πόλεις της χώρας.

Στην Αθήνα, η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 στην πλ.Συντάγματος, στη Θεσσαλονίκη την ίδια ώρα στο Αγαλμα Βενιζέλου και στον Πειραιά την ίδια ώρα στον ηλεκτρικό σταθμό.

Η ΑΔΕΔΥ θα αποφασίσει την Πέμπτη αν θα πραγματοποιήσει και άλλη απεργία στις αρχές Μαρτίου ή θα συμμετάσχει στην απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ για τις 24 Φεβρουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου