Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Παρόμοιο το τσουνάμι με αυτο του 2004



ΤΗΣ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΣ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Κέντρου Ωκεανών και Ατμοσφαιρών των ΗΠΑ το τσουνάμι που δημιουργήθηκε απο το σεισμό στη Χιλη των 8,8 ρίχτερ ειναι...
παρόμοιο με αυτό που έπληξε την Ινδονησία το 2004 και απο το οποίο σκοτώθηκαν 200,000 άνθρωποι. Ας ελπίσουμε οτι αυτή τη φορά ο πλανήτης ειναι πιο προετοιμασμένος και δε θα χαθούν έτσι άδικα χιλιάδες ζωές
phgh"troktiko

Δεκάδες νεκροί από 8,8 Ρίχτερ στην κεντρική Χιλή, προειδοποίηση για τσουνάμι



Σεισμός μεγέθους 8,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε νωρίς το πρωί του Σαββάτου κοντά στην πόλη Κονσεπσιόν, στην κεντρική Χιλή.


Σύμφωνα με το χιλιανό υπουργείο Εσωτερικών, τουλάχιστον 82 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ο απολογισμός των νεκρών πιθανότατα θα αυξηθεί.

Κτίρια κατέρρευσαν στην πρωτεύουσα Σαντιάγο (ένθετη αριστερά), σημειώνονται εκτεταμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση, κλειστό θα παραμείνει το διεθνές αεροδρόμιο για τουλάχιστον 72 ώρες.

Θάνατοι αναφέρθηκαν στις περιοχές του Μάουλε, Ο'Χίγκινς, Αραουκάνια και Βαλπαραΐσο.

Η πρόεδρος της χώρας Μισέλ Μπατσελέτ κήρυξε δύο πληγείσες περιοχές σε «κατάσταση καταστροφής» και κάλεσε τους πολίτες να δείξουν ψυχραιμία. Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν από την πρώτη στιγμή στους δρόμους της πρωτεύουσας σε κατάσταση σοκ.

Όπως ανέφερε η πρόεδρος, τσουνάμι που προκλήθηκε από τη δόνηση έπληξε το νησιωτικό σύμπλεγμα Χουάν Φερνάντεζ και κινείται τώρα προς το νησί του Πάσχα.

Τσουνάμι φέρεται να έπληξε και το νησί Ρομπινσόν Κρουζό, όπου αγνοούνται περίπου δέκα Γάλλοι αρχαιολόγοι που πραγματοποιούσαν υποβρύχιες ανασκαφές, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Σε ισχύ προειδοποίηση για τσουνάμι σε όλη την περιοχή του Ειρηνικού, από τη Χαβάη μέχρι την Αυστραλία.

Οι τηλεφωνικές επικοινωνίες είναι περιορισμένες και πολλά χιλιανά ηλεκτρονικά μέσα δεν λειτουργούν, με συνέπεια να είναι δύσκολο να εκτιμηθεί το μέγεθος των καταστροφών.

Δεκάδες μετασεισμοί σημειώνονται με τον ισχυρότερο που έχει προς το παρόν καταγραφεί να είναι της τάξης των 6,9 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με την αμερικανική γεωλογική υπηρεσία (USGS), η κύρια δόνηση σημειώθηκε στις 08.34 ώρα Ελλάδας, με εστιακό βάθος γύρω στα 35 χιλιόμετρα, και διήρκεσε περίπου ένα λεπτό.

Ο κίνδυνος τσουνάμι

Λίγα λεπτά μετά τον ισχυρότατο σεισμό εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι που αφορούσε στη Χιλή, το Περού και τον Ισημερινό.

Λίγες ώρες αργότερα υποβαθμίστηκε ο κίνδυνος τουλάχιστον για τη Χιλή, το Περού, τον Ισημερινό, τον Παναμά, την Κόστα Ρίκα, την Κολομβία και την Ανταρκτική.

Αντίθετα, ο κίνδυνος παρέμεινε για τη Νήσο του Πάσχα, όπου προληπτικά εκκενώθηκαν περιοχές. Επίσης, αμερικανικές αρχές επέκτειναν την προειδοποίηση για τσουνάμι σε όλες τις χώρες του Ειρηνικού Ωκεανού, περιλαμβανομένης της Χαβάης.

Στο Σίδνεϊ, το αυστραλιανό κέντρο προειδοποίησης για τσουνάμι ανακοίνωσε ότι εκδόθηκε προειδοποίηση και για τις αυστραλιανές ακτές στον Ειρηνικό και επεσήμανε την πιθανότητα για επικίνδυνα κύματα, για ισχυρά ρεύματα στον ωκεανό και για πλημμύρες κατά μήκος της ακτής ανάμεσα στο Σίδνεϊ, καθώς και σε κοντινά νησιά.

Προειδοποίηση για τσουνάμι εκδόθηκε για τη Γαλλική Πολυνησία. Το πρώτο κύμα αναμένεται να πλήξει τα νησιά Γκαμπιέ της Γαλλικής Πολυνησίας στις 17:50 ώρα Ελλάδας, την Ταϊτή στις 19:50 και τα νησιά Μπόρα Μπόρα στις 20:15, όπως ανακοίνωσε ο Ύπατος Αρμοστής της Γαλλικής Πολυνησίας.

Όπως τόνισε, ο κίνδυνος θα παραμείνει τουλάχιστον για δυο ώρες μετά το πρώτο κύμα και προσέθεσε ότι ζητήθηκε από τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τις παράκτιες περιοχές.

Χιλή, η «πρωταθλήτρια» των Ρίχτερ

Σημειώνεται ότι στη Χιλή έχει σημειωθεί ο ισχυρότερος σεισμός που έχει καταγραφεί από το 1900. Πρόκειται για το σεισμό των 9,5 Ρίχτερ, ο οποίος χτύπησε τη χώρα το 1960.

Το τσουνάμι που προκλήθηκε χτύπησε τα Νησιά του Πάσχα και έφτασε μέχρι τη Χαβάη και τις ακτές της Ιαπωνίας και των Φιλιππίνων.

Λίγες ώρες νωρίτερα είχε σημειωθεί ισχυρή σεισμική δόνηση 7,3 Ρίχτερ νότια της Ιαπωνίας. Το επίκεντρο βρισκόταν κοντά στο νησί της Οκινάουα και υποθαλάσσια δόνηση σημειώθηκε στις 05.31 (τοπική ώρα).

Το Αμερικανό Γεωλογικό Ινστιτούτο έδωσε εστιακό βάθος 29 χλμ, ενώ η Ιαπωνική Υπηρεσία βάθος 10 χλμ. Το επίκεντρο βρισκόταν 84 χλμ. από την πόλη Νάχα και 1.600 χλμ νότια του Τόκιο.

ΥΠΕΞ: Τηλέφωνο επικοινωνίας για Χιλή

Το υπουργείο Εξωτερικών ενεργοποίησε τη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων, λόγω του σεισμού στη Χιλή.

Οι Έλληνες πολίτες που θα θέλουν να πληροφορηθούν για την τύχη συγγενών τους, ή άλλων προσώπων που τυχόν βρίσκονται στη Χιλή, μπορούν να επικοινωνούν στην τηλεφωνική γραμμή 210-368 1912.

Νωρίτερα το Σάββατο, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας είχε τηλεφωνική συνομιλία με την πρέσβη της Χιλής στην Ελλάδα Σοφία Πρατς, με την οποία συζήτησε «για τη διαμορφωθείσα κατάσταση και για τις προσπάθειες που καταβάλλει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να συγκεντρώσει πληροφορίες για τους Έλληνες ομογενείς στη Χιλή».

Ο κ. Δρούτσας εξέφρασε «εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης βαθύτατα συλλυπητήρια για τα θύματα του σεισμού αλλά και την ετοιμότητα της Ελλάδας να προσφέρει βοήθεια σύμφωνα με τις ανάγκες της Κυβέρνησης της Χιλής».

Ξανά κλειστοί οι σταθμοί στον ΗΣΑΠ



Αυτή τη φορά, το τμήμα Ειρήνη – Κηφισιά θα παραμείνει κλειστό, λόγω εργασιών ανακαίνισης, που κρατά σχεδόν ένα χρόνο (με έναν πρόχειρο υπολογισμό).

Όσοι επιθυμούν να κατευθυνθούν στους κλειστούς σταθμούς θα μπορούν να εξυπηρετούνται από τη λεωφορειακή γραμμή Χ5.
Υπενθυμίζουμε ότι έτσι κι αλλιώς από το Γενάρη δεν λειτουργεί και το τμήμα Καλλιθέα – Φάληρο, όπου οι επιβάτες εξυπηρετούνται με το λεωφορείο Χ13.

Νοσοκόμα έδωσε το φιλί της ζωής σε πεντάμετρο δηλητηριώδες φίδι!



Μια νοσοκόμα που εργάζονταν σε κτηνιατρική κλινική έσωσε την ζωή ενός φιδιού όταν του έδωσε το φιλί της ζωής! Η Claire Farina από την Καλιφόρνια των ΗΠΑ άρχισε να δίνει το φιλί της ζωής στο στόμα του 5-μετρου δηλητηριώδες φιδιού όταν αυτό σταμάτησε να αναπνέει κατά την διάρκεια εγχείρησης.

Το βασιλικό φίδι της Καλιφόρνιας με το όνομα Nipper είχε μεταφερθεί στην κλινική όταν τα αυγά που γεννούσε "κόλλησαν" με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί επιπλοκή.

"Η Claire ήταν πολύ γενναία στο να πλησιάσει το στόμα του Nipper από τόσο κοντά. Τα δόντια του είναι πολύ μεγάλα και αιχμηρά, με έχει δαγκώσει κάνα δυο φορές και πονάει πολύ," δήλωσε ο Ryan Mills ιδιοκτήτης του φιδιού.

"Είπα πως άξιζε να δοκιμάσω. Ξεκίνησα να φυσάω μέσα στο στόμα του και σιγά σιγά άρχισε να αναπνέει," δήλωσε η νοσοκόμα "ήρωας".

Αποδοχή, παρά τα σκληρά μέτρα..



Θετικά αξιολογεί η πλειονότητα της κοινής γνώμης τις επιδόσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στον χειρισμό της οικονομικής κατάστασης της χώρας, αλλά και των ζητημάτων εξωτερικής πολιτικής.

Αντιθέτως, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Τothepoint, αρνητική «βαθμολογία» συγκεντρώνει η κυβέρνηση στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής, της ασφάλειας του πολίτη και της εγκληματικότητας, στο Ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό σύστημα, αλλά και την ανεργία.

Μελανά όμως είναι τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης για τη Ν.Δ.- η πλειονότητα του εκλογικού σώματος βαθμολογεί αρνητικά την αξιωματική αντιπολίτευση σε όλους τους τομείς της έρευνας.

Συγκεκριμένα, το 52,3% κρίνει «μάλλον αποτελεσματική ή αποτελεσματική» την αντιμετώπιση της οικονομικής κατάστασης της χώρας, ενώ το 42,3% την κρίνει «μάλλον αναποτελεσματική ή αναποτελεσματική».

Τα αρνητικά. Τις πλέον αρνητικές κρίσεις συγκεντρώνει η κυβέρνηση στον τομέα της ανεργίας, όπου το 70,9% κρίνει την πολιτική της «μάλλον αναποτελεσματική ή αναποτελεσματική», ενώ θετικές επιδόσεις έχει και στην εξωτερική πολιτική, με 45,2% θετικές γνώμες έναντι 33,4% αρνητικές.

Αντίστροφη εικόνα παρουσιάζει η κοινή γνώμη όταν καλείται να κρίνει τη Ν.Δ. στα αντίστοιχα θέματα. Τις πλέον αρνητικές γνώμες συγκεντρώνει ο τομέας της ανεργίας76,2%- κι ακολουθούν το Ασφαλιστικό (72,7%), η ασφάλεια του πολίτη (71,3%), η κοινωνική πολιτική (69,4%), η οικονομική κατάσταση της χώρας (71,1%) και τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής (59,3%). Σημειώνεται πως η αποδοχή της κυβέρνησης στον χειρισμό της οικονομικής πολιτικής, ενώ έχουν ανακοινωθεί σκληρά οικονομικά μέτρα για τον περιορισμό του ελλείμματος, υπερβαίνει κατά πολύ το ποσοστό που έλαβε το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές ή αυτό που φέρεται να λαμβάνει στις δημοσκοπήσεις.

Οι θεσμοί. Η ίδια μέτρηση αξιολογεί και τον βαθμό εμπιστοσύνης των πολιτών στους θεσμούς- όπου τη μεγάλη ή απόλυτη εμπιστοσύνη συγκεντρώνει ο Στρατός με 57,5%, ακολουθούμενος από την κυβέρνηση με 40,3% και την Εκκλησία, που ίσα ίσα διασώζεται με 38,4% θετικές γνώμες έναντι 38,3% αρνητικές. Στην αντίπερα όχθη, καθόλου ή λίγη εμπιστοσύνη εμπνέουν η Δικαιοσύνη- αρνητικές γνώμες 36,1%-, το Κοινοβούλιο (37,5%), οι μη κυβερνητικές οργανώσεις (39,2%), τα μέσα μαζικής ενημέρωσης (59,8%), τα κόμματα (52,7%) και τα συνδικάτα (56,3%).

Σεισμός 8,5 Ρίχτερ στη Χιλή



Πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στην περιοχή Κονσεψιόν της Χιλής. Προειδοποίηση για την πιθανότητα εκδήλωσης τσουνάμι στη Χιλή και στο Περού εξέδωσε το Κέντρο Προειδοποίησης για τον Ειρηνικό.

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο, ο σεισμός είχε μέγεθος 8,5 Ρίχτερ. Είχε επίκεντρο 90 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Κονσεψιόν και εστιακό βάθος 55 χιλιόμετρα.

Η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί σε πολλές περιοχές της χιλιανής πρωτεύουσας, Σαντιάγο, 320 χιλιόμετρα βορείως του επίκεντρου της δόνησης. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο σεισμός διήρκεσε έως και 30 δευτερόλεπτα. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα.

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Πούλησε τη 14χρονη κόρη του για μερικά κιβώτια μπύρας


Ένας Μεξικανός που ζει στην Καλιφόρνια φυλακίσθηκε, γιατί πούλησε τη 14χρονη κόρη του για να εισπράξει μετρητά για να αγοράσει μπύρα και κρέας. Στη συνέχεια ειδοποίησε την αστυνομία γιατί ο αγοραστής και μελλοντικός σύζυγος της 14χρονης δεν τήρησε τη συμφωνία τους.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στην πόλη Γκρινφιλντ της κεντρικής Καλιφόρνιας, 225 χιλιόμετρα νότια του Σαν Φρανσίσκο. Στην πόλη αυτή κατοικούν πολλοί μετανάστες από την Οαχάκα, του Μεξικού και η περίπτωση αυτή είναι μια κλασσική σύγκρουση μεταξύ του ισχύοντος νόμου στην Καλιφόρνια και της παράδοσης των μεταναστών, σημειώνει η εφημερίδα Salinas Californian.

Ο Μαρσελίνο ντε Χεσούς Μαρτίνεζ, 36 χρόνων, δεν είχε ενημερωθεί για τα προβλήματα που θα προέκυπταν όταν πούλησε την κόρη του στον 18χρονο Μαργκαρίτο ντε Χεσούς Γκαλίντο έναντι 16.000 δολαρίων, 160 κιβωτίων μπύρας, 100 κιβωτίων αναψυκτικών, 50 κιβωτίων ισοτονικού ποτού, δύο κιβωτίων κρασιού και έξι πακέτων κρέατος, ανακοίνωσε η αστυνομία του Γκρίνφιλντ.

" Η 14χρονη έφηβος μετακόμισε στο σπίτι του Γκαλίντο και όταν το ποσό της ανταλλαγής δεν καταβλήθηκε, ο πατέρας της κάλεσε το αστυνομικό τμήμα του Γκρίνφιλντ για να πάρει πίσω την κόρη του", αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

Μετά την ανάκριση, το κορίτσι επέστρεψε στους γονείς της, αλλά ο πατέρας φυλακίστηκε με την κατηγορία της αποδοχής χρημάτων για την παραχώρηση ατόμου προς συγκατοίκηση και ο 18χρονος κατηγορείται για βιασμό ανηλίκου.

Πήρε βιάγκρα και αυτή τρόμαξε τόσο πολύ που κάλεσε την αστυνομία!


Ένας άντρας 82-ετών, στην Ιταλία, που «πήρε» το χάπι βιάγκρα τρόμαξε τόσο πολύ την σύζυγο του που η τελευταία κάλεσε την αστυνομία!

Ο κύριος Giovanni di Stefano, από την πόλη του Palermo, ήταν τόσο «αναμμένος» που η γυναίκα του νόμιζε πως θα πάθει ανακοπή και κάλεσε την άμεση βοήθεια.

«Η αστυνομία δεν έκανε τίποτα το ιδιαίτερο αλλά η παρουσία τους έκοψε την ερωτική διάθεση του κυρίου αρκετά γρήγορα,» είπε ένας φίλος της οικογένειας.

Η 69-χρονη, Carla, είπε στους αστυνομικούς πως ο άντρας της είναι 82-ετών και νόμιζε πως τέτοια μεγάλη ερωτική επιθυμία θα είχε θανατηφόρες επιπτώσεις!

Τράκαρε με το αυτοκίνητο του και συνήλθε μέσα σε φέρετρο!


Ένας άντρας, στην Κροατία, που τράκαρε με το αυτοκίνητο του ξύπνησε εβρισκόμενος μέσα σε ένα φέρετρο! Ο κύριος Radoslav Pokrajac έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και προσέκρουσε στην τζαμαρία ενός καταστήματος.

Πετάχτηκε έξω από το παρμπρίζ και προσγειώθηκε μέσα σε ένα φέρετρο αφού το εν λόγω κατάστημα ήταν γραφείο τελετών!

«Έχασε τις αισθήσεις του από την σύγκρουση και όταν ξύπνησε δεν ήξερε εάν ήταν ζωντανός η νεκρός. Είχε τρομοκρατηθεί αρκετά,» είπε ένας από την ομάδα διάσωσης που έσπευσε στο περιστατικό.

Ο ιδιοκτήτης του γραφείου τελετών κύριος Miro Zirdum είπε πως δεν είναι η πρώτη φορά που ένα αυτοκίνητο βρέθηκε μέσα στο κατάστημα του.

«Είναι η τρίτη φορά που ένα αυτοκίνητο εισέβαλε στο κατάστημα μου και δυστυχώς κανείς δεν μου έφερε δουλειά,» είπε ο κύριος Miro Zirdum.


πηγη:exothema

Πήγε στο νοσοκομείο με πόνους πιστεύοντας ότι είχε πέτρα στο νεφρό και γέννησε ένα αγοράκι!


Μια γυναίκα, από τον Καναδά, που μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο με πόνους πιστεύοντας ότι είχε πέτρα στο νεφρό γέννησε ένα αγοράκι. Η κυρία Juanita Stead άρχισε να πονά στο χαμηλά στην μέση κοντά στα νεφρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί της έκαναν ακτινογραφία.

«Ο ακτινολόγος με κοίταξε και μου είπε: κυρία μου είστε έγκυος και μάλιστα έτοιμη να γεννήσετε,» είπε η 36-χρονη γυναίκα.

Η γυναίκα απάντησε στον ακτινολόγο ότι κάνει κάποιο λάθος και ότι πιθανώς βλέπει άλλη ακτινογραφία!

«Δεν είχα πρωινές αδιαθεσίες ενώ δεν έβαλα καθόλου βάρος και ζύγισα όσο ήμουν και πριν,» είπε η κυρία Juanita Stead.

Την επόμενη ημέρα η εν λόγω γυναίκα έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι που είναι το δεύτερο της παιδί.


πηγη:exothema

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

Δυο μικρά γατάκια βρήκαν τη μητέρα τους σε ένα... τσιουάουα



Δυο μικρά γατάκια τα οποία δεν έγιναν αποδεκτά απο την ίδια τους τη μητέρα, βρήκαν την αγάπη και την προσοχή που έπρεπε σε ένα τσιουάουα που πριν λίγο καιρό γέννησε. Τα αποδέχτηκε σα να ήταν δικά του παιδιά
phgh:troktiko

Σεισμός 4,0 Ρίχτερ κοντά στην Ανδραβίδα


Σύμφωνα με το Μεσογειακό Σεισμολογικό κέντρο στις 3:42 τα ξημερώματα σεισμός 4,0 Ρίχτερ σημειώθηκε στην περιοχή της Ανδραβίδας στην Πελοπόννησο .
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 18χλμ. βορειοανατολικά της Αμαλιάδας και 42χλμ. νοτιοδυτικά της Πάτρας, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 2χλμ.
phgh:troktiko

"Παρέμβαση Παπούλια για μετανάστες"



"«Διακύβευμα της εποχής μας είναι η ένταξη των νόμιμων μεταναστών στη διαδικασία της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, σε μια σύγχρονη εκπαίδευση, που θα συνοδεύεται από πολιτικές αναγνώρισης και συμμετοχής», είπε από τα Γιάννενα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στη διάρκεια του επίσημου δείπνου
phgh:troktiko

Επιχείρηση Αστυνομίας στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου




ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ
Επιχείρηση της αστυνομίας αυτή την στιγμή στο χώρο της σχολής των Χημικών Μηχανικών στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου.
Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες η αστυνομιά ενημέρωθηκε από τον Πρύτανη ότι μέσα στη σχολή βρίσκονται άτομα και προκαλούν φθορές.
Έχουν ήδη γίνει πρώτες προσαγωγές.
phgh :troktiko

Εκτελεστές δολοφόνησαν 14 ανθρώπους στο Μεξικό



Εκτελεστές δολοφόνησαν 14 ανθρώπους στη βόρεια Μεξικανική πολιτεία Τσιουάουα τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, ανάμεσά τους τρεις γυναίκες και δυο φοιτητές.

Δέκα από τα θύματα σκοτώθηκαν στη Σιουδάδ Χουάρες, τη λεγόμενη "πρωτεύουσα του εγκλήματος" στο Μεξικό, η οποία βρίσκεται αντίκρυ στο Ελ Πάσο του Τέξας,
phgh":troktiko

“Πνιγμένη” στη σκόνη η Ελλάδα


Το φαινόμενο είναι περισσότερο έντονο στο Λεκανοπέδιο της Αττικής , την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς το νέφος που έχει δημιουργηθεί αναμένεται να απομακρυνθεί το μεσημέρι της Κυριακής, όποτε αναμένεται η σταδιακή στροφή των ανέμων σε βορειοδυτικούς, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει αισθητή πτώση

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Συνάντηση Ομπάμα με Δαλάι Λάμα


Την αμέριστη υποστήριξή του στην υπόθεση του Θιβέτ εξέφρασε ο αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα στον θιβετιανό θρησκευτικό ηγέτη Δαλάι Λάμα κατά την επίσκεψή του σήμερα στο Λευκό Οίκο, όπως δήλωσε ο ίδιος στον Τύπο μετά το τέλος των συνομιλιών.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Ρόμπερτ Γκιμπς δήλωσε ότι ο πρόεδος Ομπάμα εξέφρασε την "πλήρη υποστήριξή του" στην υπόθεση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της "μοναδικής" πολιτιστικής και θρησκευτικής ταυτότητας του Θιβέτ.

Η συνομιλία των δύο ανδρών διήρκεσε πάνω από 45 λεπτά και κατά την έξοδό του ο Δαλάι Λάμα δήλωσε στους δεκάδες δημοσιογράφους που είχαν συγκεντρωθεί ότι είναι ευτυχής που συνάντησε τον πρόεδρο Ομπάμα και πως η υπόθεση του Θιβέτ είναι και "δίκαιη" και "ειρηνική".

Ο αμερικανός πρόεδρος χαιρέτισε τη θέση του Δαλάι Λάμα ο οποίος έχει δεσμευτεί να σεβαστεί τη μη βία και να συνεχίσει το διάλογο με την κινεζική κυβέρνηση, πρόσθεσε ο κ. Γκιμπς

Ήθελε ψυχή για να ανατρέψει ο ΠΑΟ το σκορ με την Ρόμα



Ο ΠΑΟ έδειξε το ευρωπαικό του πρόσωπο εκεί που έπρεπε. Έπαιξε πολύ καλή μπάλα και μετά το 1-2 το γύρισε το παιχνίδι απέναντι στην Ρόμα και όχι στον ...Λεβαδειακό. Θέλει ψυχή και πείσμα για να καταφέρεις να γυρίσει έναν αγώνα και μάλιστα όταν δέχεσαι γκολ στο 80΄.
Ο ...


Παναθηναικός έχει τα ψυχικά αποθέματα και μπορεί να πάει στην Ιταλία ελπίζοντας ότι εκεί οι Ρωμαίοι θα κάνουν την στραβή. Πολύ δύσκολο το αποτέλεσμα αλλά καλύτερο από το 2-2 και πόσο μάλλον το 1-2. Η νίκη είναι νίκη στο ποδόσφαιρο έστω και με μισό γκολ διαφορά.
phgh:troktiko

"To ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τη ΝΔ"



"Προτού αρχίσουμε για τους κακούς Γερμανούς ή Αγγλους ή Αμερικάνους ή την καλή / κακή ΝΔ ή το καλό / κακό ΠΑΣΟΚ ή την δραχμή ή τους ΕΛ του Λιακόπουλου να θυμηθούμε μερικά απλά πράγματα:
-στη χώρα αυτή έπεσαν 3 κοινοτικά πακέτα και το αποτέλεσμα είναι να είμαστε σε χειρότερη μοίρα από το 1980
-κάποιοι διαχειρίστηκαν
phgh:troktiko

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Ληστεία ταξί και καταδίωξη στα Κάτω Πατήσια


Λίγο μετά τη 01:00 τα ξημερώματα, στην περιοχή της Καλλιθέας ένας οδηγός ταξί έπεσε θύμα ληστείας.
Ένας άγνωστος μπήκε σε ένα ταξί προσποιούμενος τον πελάτη και αφού χτύπησε τον ταξιτζή τον έσπρωξε έξω από το αυτοκίνητο.
Ο ληστής στην συνέχεια διέφυγε. Η Αστυνομία κατάφερε να τον εντοπίσει επί των οδών Ζυμπράκη και Τερτιπιών, στα Κάτω Πατήσια.
Ακολούθησε καταδίωξη ..
phgh:troktiko

Σεισμός 6,8 Ρίχτερ στα σύνορα Ρωσίας-Κίνας-Βόρειας Κορέας



Σεισμός 6,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 3:13 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας), στα σύνορα της Ρωσίας, της Β. Κορέας και της Κίνας.
Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Κέντρο, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 9 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Kraskino και 29 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Aoji.
Ενώ Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 560 χιλιόμετρα.
phgh:troktiko

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Ψάχνουν να βρουν τα παπούτσια τους




ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΗΚΕ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Περισσότεροι απο 1000 Κορεάτες έπεσαν θύματα ενός περίεργου ληστή. Ο ληστής αυτός πήγαινε σε κηδείες και έκλεβε παπούτσια απο την είσοδο των ναών, οπου οι άνθρωποι άφηναν τα παπούτσια για ...
να μπουν μέσα. Η αστυνομία τον έπιασε τελικά και τώρα έχει βγάλει όλα τα παπούτσια σε ένα πάγκινγκ για να βρει ο καθένας ποιο ειναι το δικό του
Πηγή:troktiko

Παραβιάσεις από τουρκικά αεροσκάφη



28 ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΑΛΩΝΙΣΑΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

28 τουρκικά αεροσκάφη πετώντας σε δύο σχηματισμούς πάνω από το Αιγαίο έκαναν δύο παραβάσεις και τρεις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου. Και τα 28 αεροσκάφη...



...αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από την ελληνική Πολεμική Αεροπορία, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες κατά πάγια τακτική.

Πηγή: troktiko


Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Τι μπορεί να είναι αυτό;



Αυτή η γυναίκα από την Τσεχία, ζο΄σε επί πέντε μήνες με άνα μεγάλο αντικείμενο μέσα της, όπου χρειάστηκε να κάνει επέμβαση για να το βγάλει. Τι ήταν αυτό;







μια σπάτουλα σερβιρίσματος!






phgh:troktiko



Ε ας έρθουν να μας ψάξουν…



Πιο σκληρά μέτρα λέει θα ζητήσουν σήμερα από την Ελλάδα για να ρίξει το έλλειμμα. Ρε πολιτικοί μας αστέρια δεν πάτε εκεί να τους πείτε πως δεν έχει ο κόσμος ρε για να του κόψουμε. Τι άλλο να κάνουμε δηλαδή. Να στείλουν...


οι Άγιοι οι Ευρωπαίοι, εκείνους τους υπαλλήλους που κάνουν τους ελέγχους να μπούνε στα σπίτια μας και να δουν ότι δεν παίζει φράγκο. Το πολύ-πολύ να βρουν κανένα κέρμα πεσμένο σε καμιά γωνία. Ε ας το πάρουν…Μήπως έχουμε και τίποτα άλλο να τους δώσουμε;
phgh:troktiko

Τρομοκράτες αφόπλισαν τους αστυνομικούς στη Λ. Κηφισίας;



Πρόσωπο με πρόσωπο με τρομοκράτες εκτιμούν οτι ήρθαν οι αστυνομικοί χθες το βράδυ στο Μαρούσι. Το περιστατικό κατά το οποίο οι 2 άγνωστοι τους αφαίρεσαν όπλα και αλεξίσφαιρα γιλέκα, δεν θεωρείται συνηθισμένο. Το χρονικό...
phgh:troktiko

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

Ευχές για τη μέρα του Αγιου Βαλεντίνου απο το διάστημα



ΑΠΟ ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΗ

Ο αστροναύτης Soichi Noguchi που εδώ και λίγες μέρες ενημερώνει τον κόσμο μέσα απο το twitter έστειλε μια ιδιαίτερη φωτογραφία σήμερα, του Αγίου Βαλεντίνου. Το ...

νησί με σχήμα καρδιάς που έχει γίνει ο αγαπημένος προορισμών των ζευγαριών, μαζί με την ευχή του για μια καλή μέρα σήμερα

http://troktiko.blogspot.com/


Μαζί Μενεγάκη-Λάτσιος



Οι σχέσεις τους από τη μέρα που ανακοίνωσαν τον χωρισμό τους δεν ήταν και οι καλύτερες.

Οι διαφωνίες τους όσον αφορά στον διαχωρισμό της κοινής τους περιουσίας, αλλά και για το ποιος φταίει που οδηγήθηκαν εκεί τα πράγματα ήταν τα κυριότερα αγκάθια στον χωρισμό τους...

Το μόνο που τους ενώνει πλέον είναι τα τρία τους παιδιά που κάνουν τα πάντα για να τα διαφυλλάξουν από την δημοσιότητα. (Εξού και οι νέες ανακοινώσεις και τα εξώδικα σε κανάλια).

Πόσο όμως ισχύουν όλα τα παραπάνω; Και κυρίως πόσο ισχύει ο χωρισμός τους;

Οι περισσότεροι υποστηρίζουν πως είναι ένα παιχνίδι του ζευγαριού για λόγους δημοσιότητες και λίγοι είναι εκείνοι που πραγματικά πιστεύουν ότι ισχύει 100%.

Όπως και να έχει ακόμα κι αν ισχύει τελικά ο χωρισμός, σίγουρα δεν ισχύουν οι εντάσεις ανάμεσα τους, αφού την Παρασκευή το βράδυ το ζευγάρι ήταν μαζί...

Συγκεκριμένα η Ελένη και ο Γιάννης βρέθηκαν σε γνωστό εστιατόριο των βορείων προαστίων να τρώνε και μιλάνε σε ιδιαίτερα καλό και φιλικό κλίμα.

Οι δυο τους έφτασαν στο μαγαζί με διαφορετικά αυτοκίνητα και παρά το γεγονός ότι κάθισαν σε κεντρικό τραπέζι έδειχναν να αδιαφορούν για τα δεκάδες βλέμματα των υπόλοιπων πελατών.

Όλα αυτά έγιναν την ίδια ώρα που στον Antenna έπαιζε ο τελικός του X- factor και πριν πάει ο Γιάννης Λάτσιος στο πάρτι που ακολούθησε μετά.

Το πρώην(;) ζευγάρι συζητούσε χαμηλόφωνα και όταν αντιλήφθησαν την τηλεοπτική κάμερα του Star έξω από το μαγαζί φρόντισαν να φύγουν με διαφορά ώρας από την πίσω πόρτα του μαγαζιού..

Κιηματογραφικά σκηνικά δηλαδή...
http://troktiko.blogspot.com/

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Ίσως βάλουν και τις αποδείξεις απο τα κινητά



Η κυβέρνηση μελετάει την περίπτωση να βάλει και τις αποδείξεις απο τα κινητά στην εφορία.
http://troktiko.blogspot.com

Το μεγάλο τεχνικό πρόβλημα στην τελετή έναρξης




ΤΙ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΚΑΛΑ;

Η τελετή έναρξης ήταν εντυπωσιακή. Είχε ομως και κάποια λάθη. Ενα απο αυτά μάλιστα, ένα τεχνικό λάθος, συζητιέται πάρα πολύ.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ

Απο τις 4 δάδες ανέβηκαν μόνο οι 3 όταν έπρεπε να ανάψει η φλόγα

http://troktiko.blogspot.com


X-Factor: Το παιχνίδι αρχίζει... τώρα!



Είδαμε χθες άλλον έναν τελικό. Το X-Factor 2 έφτασε στο τέλος, το Greek Idol έρχεται τον Μάρτιο, μαζί και το Ελλάδα έχεις ταλέντο, δεν θα αργήσει να φτάσει το X-Factor 3 και πάει λέγοντας…

Πόσα ταλέντα τελικά χωράνε σε μια χώρα; Αν λάβουμε υπόψη την οικονομική κρίση και την ακόμα μεγαλύτερη κρίση των δισκογραφικών εταιρειών τα τελευταία χρόνια, το ερώτημα γίνεται ακόμα πιο έντονο...
Το σίγουρο πάντως είναι ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από την διοργάνωση αυτών των παιχνιδιών (καναλάρχες και δισκογραφικές) ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν. Όπου πέφτουν τα φώτα της δημοσιότητας, εκεί είναι και το κέρδος, και όσο τα φώτα της δημοσιότητας αλλάζουν θέση, πέφτουν σε νέα άτομα, δημιουργούν νέο κέρδος αλλά έχουν αφήσει πίσω τους στο σκοτάδι όλους όσους φώτιζαν πριν.

Τίποτα από όλα αυτά βέβαια δεν είναι κατακριτέο. Εταιρείες είναι και ψάχνουν νέες ευκαιρίες για να αυξήσουν τα κέρδη τους. Αυτό που αναρωτιέμαι όμως είναι αν όλα αυτά τα παιδιά που εμπλέκονται σε αυτά τα παιχνίδια ξέρουν και περιμένουν ότι ο προβολέας της επικαιρότητας θα φύγει όπου να ναι από πάνω τους και τότε εκεί, στο σκοτάδι μόνο λίγοι επιβιώνουν.

Ήβη, Ελευθερία, Νίνι, Γιούλη, Νικηφόρε, Hovig, Δημήτρη, Σταύρο, Πωλίνα, Έλενα, Ελένη, Χαρίκλεια, Pale Faces, X-Odos, 360 μοίρες, 48 ώρες…. Το πραγματικό παιχνίδι αρχίζει τώρα!
http://troktiko.blogspot.com

Η δημοσιονομική κρίση της Ελλάδας εξακολουθεί να επηρεάζει τις παγκόσμιες αγορές



Η δημοσιονομική κρίση της Ελλάδας εξακολουθεί, μετά τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, να επηρεάζει τις παγκόσμιες αγορές, καθώς η ΕΕ εξέφρασε την υποστήριξή της στην Αθήνα, αλλά δεν ανακοίνωσε συγκεκριμένα μέτρα. Η κατάσταση αυτή....

επηρεάζει έντονα το ευρωπαϊκό νόμισμα. Το ευρώ έπεσε χθες στο χαμηλότερο επίπεδό του από τις 19 Μαΐου πέρυσι, διολισθαίνοντας στα 1,3532 δολάρια γύρω στις 13:30 ώρα Κύπρου. Οι αναλυτές επιρρίπτουν την ευθύνη γι'αυτό στην απουσία της αναγγελίας μιας συγκεκριμένης λύσης στις Βρυξέλλες χθες, κατά το τέλος της συνόδου κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ, οι οποίοι συζήτησαν για το θέμα της δημοσιονομικής κρίσης στην Ελλάδα. "Η ανακούφιση των αγορών από την πολιτική διάσωση της Ελλάδας την Πέμπτη ήταν πολύ μικρή, καθώς ένα σύννεφο αβεβαιοτήτων εξακολουθεί να πλανάται για το ύψος της βοήθειας, που χρειάζεται, στην περίπτωση που τα πράγματα δεν πάνε κατ'ευχήν και οι επενδυτές κάνουν πίσω μπροστά στην εμφάνιση νέων δόσεων δημοσίου χρέους" της Ελλάδας, δήλωσαν οι Κένεθ Μπρουξ και Άλταζ Ντάγκα της Lloyds TSB.
http://troktiko.blogspot.com

NEO πρόγραμμα στο MEGA


NEO πρόγραμμα από τον ΜΑΡΤΙΟ για το MEGA: O ''Tρίτος Νόμος''αποφασίστηκε να μεταδίδεται κάθε Δευτέρα στις 23.00 αμέσως μετά τους ''Τέσσερις''. Tο LAPD 2 θα μεταφερθεί στην Τρίτη.
Το Mega βλέποντας τα MEGALA νουμερα που ...
έχει το Ράδιο Αρβύλα στον ΑΝΤ1, από την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου και κάθε Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή θα προβάλλει σε επανάληψη το ''Παρά 5''.Κατά την γνώμη μου μεγάλη βλακεία αυτή. Αρχίζει το mega να κάνει κινήσεις πανικού όπως έκανε ο ΑΝΤ1 πριν 4 χρόνια όταν έχανε την πρωτια
http://troktiko.blogspot.com/

''Taxi girl'' και ''7 θανάσιμες πεθερές'' τελειώνουν...Τι θα κάνει μετά η Βίκυ Σταυροπούλου;



Τελείωσε τα γυρίσματα για το Taxi Girl η Βίκυ Σταυροπούλου και οσονούπω τελειώνει και με αυτά για τις ''7 Θανάσιμες πεθερές'' που τελικά ρίχνουν αυλαία οριστικά στο τέλος της φετινής σεζόν. Τι μας ετοιμάζει για τη συνέχει η ΘΕΑ Βίκυ; Μετά το Πάσχα αρχίζει γυρίσματα για τη νέα σειρά του Θοδωρή ...

Πετρόπουλου (Εγκλήματα,Είσαι το ταίρι μου) για το MEGA όπου θα πρωταγωνιστεί με την Μαρία Καβογιάννη. Η εν λόγω παραγωγή μάλιστα θα είναι πολυπρόσωπη και πολυδάπανη..

http://troktiko.blogspot.com


Η Διαμαντοπούλου για την αποβολή...




Έντονα προβληματισμένη φάνηκε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, μετά το περιστατικό της αποβολής μαθήτριας στα Χανιά, επειδή δημιούργησε ένα group στο Facebook, στο οποίο ασκούσε κριτική ενάντια στη διευθύντρια του σχολείου.

Η υπουργός ανέφερε... μεταξύ των άλλων, τη συμπαράστασή της προς τους νέους, στην ανάγκη και το δικαίωμά τους να εκφράζονται ελεύθερα.

«Όλα αυτά, όμως, μέσα σε ένα πλαίσιο σεβασμού της προσωπικότητας και της ομαλής λειτουργίας της σχολικής κοινότητας» δήλωσε η κ. Διαμαντοπούλου.

Παράλληλα, η υπουργός τόνισε ότι οι ραγδαίες εξελίξεις στην τεχνολογία καθιστούν επιτακτική την ανάγκη να εγκύψουν οι αρμόδιοι φορείς με σοβαρότητα και υπευθυνότητα στις νέες προκλήσεις.

Τέλος, η κ. Διαμαντοπούλου ανακοίνωσε το σχεδιασμό ειδικής ημερίδας για τη νέα προσέγγιση μαθητών και εκπαιδευτικών, με τη σημαντική συμβολή του Συνηγόρου του Παιδιού.

http://trelokouneli.blogspot.com

Σε κατάσταση συναγερμού και πάλι ο Έβρος – 1 μέτρο φούσκωσε το ποτάμι τη νύχτα



Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται και πάλι οι αρμόδιες Αρχές στον Έβρο, καθώς το ποτάμι φαίνεται ότι κατεβάζει περισσότερο νερό. Ήδη προκύπτει σε περιοχές μεγάλη
phgh:troktiko

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Aεροπορική εταιρεία διαφημίζεται με αεροσκάφος που πέφτει


Αεροπορική εταιρεία διαφημίζεται με αεροσκάφος που πέφτει


Η καινούργια διαφήμιση των τουρκικών αερογραμμών έχει καταντήσει ο περίγελος των blog σήμερα. Ο λόγος; Νομίζουμε είναι εμφανής…

Στην καμπάνια της εταιρείας απεικονίζεται ένα αεροπλάνο να … πέφτει! Η συγκεκριμένη διαφήμιση στην αρχή τοποθετήθηκε σε ένα εμπορικό κέντρο στο Ομάν και προξένησε την έκπληξη αλλά και το γέλιο αυτών που την αντίκρυσαν.

Ύστερα από τον αναστάτωση που δημιουργήθηκε, η διοίκηση των τουρκικών αερογραμμών ήρθε σε επαφή με τη διαφημιστική εταιρεία η οποία τελικά απέσυρε την αφίσα… και την έβαλε απλώς ανάποδα!

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που οι διαφημίσεις των τουρκικών αερογραμμών προξενούν αντιδράσεις. Πέρυσι την ίδια εποχή περίπου, απέσυραν το διαφημιστικό σποτ με πρωταγωνιστή τον Kevin Costner αφού είχε συμπήξει με την πτώση τουρκικού αεροσκάφους λίγο έξω από το αεροδρόμιο του Άμστερνταμ. _
sportime

πηγη:exothema

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Αποβολή λόγω... Facebook



«Ναι, κι εγώ μισώ τη διευθύντρια...», έτσι λεγόταν το γκρουπ που έφτιαξε στο Facebook και αναφερόταν στη διευθύντρια του σχολείου της, μια 14χρονη μαθήτρια του Γυμνασίου Χρυσοπηγής Χανίων. Το κορίτσι τιμωρήθηκε με οριστική αποβολή από το σχολείο λόγω... Facebook, όταν η διευθύντρια πληροφορήθηκε το γεγονός από μητέρα μαθητή.

Είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα που τιμωρείται μαθήτρια και αναγκάζεται να αλλάξει σχολείο εξαιτίας γκρουπ στον δημοφιλή ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης. Στο γκρουπ που είχε έφτιαξε η 14χρονη έγιναν μέλη περισσότερα από εκατό παιδιά και - όπως αναφερόταν- αιτία του «μίσους» προς την εκπαιδευτικό ήταν η αυστηρότητά της. «Δίνει συνέχεια αποβολές», έγραφαν. Μια μητέρα εντόπισε το γκρουπ και ενημέρωσε τη διευθύντρια. Προχθές Τρίτη ακολούθησε η συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου και οι καθηγητές αποφάσισαν το παιδί «να αλλάξει σχολικό περιβάλλον». Αυτό προκάλεσε την αντίδραση των συμμαθητών της κοπέλας που έφτιαξαν γκρουπ στο Facebook με το θέμα: «Θέλουμε τη συμμαθήτριά μας πίσω στη Χρυσοπηγή». Περιγράφοντας το γκρουπ τους γράφουν: «Μια ομάδα για όλους εμάς που πιστεύουμε ότι η θέση της είναι στη Χρυσοπηγή και θεωρούμε απίστευτα άδικο τον λόγο που την απέβαλαν!» Παρά το γεγονός ότι η 14χρονη ζήτησε συγγνώμη από τη διευθύντρια, εν τούτοις- επιβεβαιώνοντας εμμέσως αυτό που έγραφε η μαθήτρια για τις αποβολές- η απόφαση του Συλλόγου των καθηγητών ήταν «αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος».

Αποστάσεις από τους καθηγητές
Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χανίων Νίκος Βεστάκης δήλωσε ότι «σύμφωνα με τον νόμο, δεν μπορεί κανείς να αλλάξει την απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων. Η Διεύθυνση είναι υποχρεωμένη να εκτελέσει την απόφαση». Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χανίων Βασίλης Παπαστάμος δήλωσε πως «παρότι η ΕΛΜΕ δεν έχει αρμοδιότητα για θέματα ποινολογίου μαθητών, θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη περίπτωση αναδεικνύει το μεγάλο έλλειμμα και το κενό που υπάρχει στους εκπαιδευτικούς, όσον αφορά τη γνώση για τον ψηφιακό κόσμο και την ψηφιακή κοινωνία στην οποία ζούμε. Η συγκεκριμένη τιμωρία δεν θα έπρεπε, κατά την προσωπική μου γνώμη, να επιβληθεί και δεν θα δινόταν αν οι εκπαιδευτικοί είχαν επιμορφωθεί επί της ουσίας και χρησιμοποιούσαν τις νέες τεχνολογίες».


πηγη:exothema

Νομίζουν πως συνομιλούν με γυναίκα αλλά είναι ιός!


Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να έχουν όσοι ψάχνουν για ερωτικό σύντροφο στο διαδίκτυο αφού κυκλοφορεί ένα κακόβουλο λογισμικό, το Fembot, το οποίο “παρουσιάζεται” ως γυναίκα χρήστης του διαδικτύου που αναζητεί ανδρική συντροφιά...


Σύμφωνα με το BBC, τα θύματα πείθονται και δίνουν πληροφορίες οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για απάτη και για κλοπή ταυτότητας. Αν και ο ιός που εμφανίστηκε το 2007 και δεν “πολυεμφανίζεται” τα τελευταία χρόνια, οι ειδικοί στην ασφάλεια του διαδικτύου συστήνουν στους... μοναχικούς χρήστες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί αυτές τις μέρες που πλησιάζει η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου.

Μάλιστα, όπως αναφέρει ο Richard Clooke από την ιστοσελίδα PC Tools, ο ιός μπορεί να εμφανιστεί με νέα μορφή.

Αυτοί οι τύποι επιθέσεων έχουν προχωρήσει τον τελευταίο καιρό. Μάλιστα, η “εξυπνάδα” του εικονικού συνομιλητή έχει βελτιωθεί τόσο ώστε να τροποποιεί τη συζήτηση και να αποσπά τις πληροφορίες που επιθυμεί. Ωστόσο, υπάρχει μερίδα του πληθυσμού που θέλει να λάβει μέρος σε τέτοιου είδους συζητήσεις”, είπε χαρακτηριστικά.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως το λογισμικό τύπου Flirtbot οδηγεί τον χρήστη σε μια ιστοσελίδα όπου ζητείται ο αριθμός της πιστωτικής κάρτας ή μπαίνει ιός στον υπολογιστή.

Επιπλέον, το 2007 η ρωσική εταιρία CyberLover.ru ανακοίνωσε πως είχε αναπτύξει ένα λογισμικό που μπορεί να πείσει τον συνομιλητή πως πίσω από το γυναικείο nickname, βρίσκεται άνθρωπος! Αυτή η λειτουργία πιστεύεται πως εφαρμόζεται και στην τελευταία γενιά των Flirtbots.


πηγη:exothema

Δίκτυα οπτικών ινών θα κατασκευάσει η Google στις ΗΠΑ



To επόμενο επιχειρηματικό «πείραμα» της Google φαίνεται πως θα είναι η παροχή ευρυζωνικών υπηρεσιών. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να υλοποιήσει δίκτυα οπτικών ινών που θα προσφέρουν στους Αμερικανούς χρήστες ταχύτητες 100 φορές μεγαλύτερες από τις σημερινές.

Σε πρώτη φάση τα δίκτυα θα δοκιμαστούν σε ένα μικρό αριθμό τοποθεσιών και θα προσφέρουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε 50.000 έως 500.000 συνδρομητές, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Google στο επίσημο εταιρικό ιστολόγιο.

Η υπηρεσία θα διατίθεται σε «ανταγωνιστική» τιμή και θα προσφέρει ρυθμό διαμεταγωγής δεδομένων γύρω στο 1 Gigabit/sec. Η Google υπόσχεται ότι οι χρήστες θα μπορούν να κατεβάζουν ταινίες υψηλής ανάλυσης σε πέντε λεπτά, ενώ τα επαρχιακά νοσοκομεία θα μπορούν να αποστέλλουν γρήγορα στα μεγάλα κέντρα τρισδιάστατες ιατρικές απεικονίσεις.

Η Google δεν έδωσε χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση του σχεδίου, ζητά όμως προτάσεις από τις αμερικανικές κοινότητες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν.

Πόνυ στην υπηρεσία τυφλών


Από όχι φαίνεται εκπαιδευμένα πόνυ θα αντικαταστήσουν στο μέλλον τους σκύλους σε ό,τι αφορά στην καθοδήγηση των τυφλών. Σύμφωνα με έρευνα που έχει γίνει, αποδείχτηκε ότι τα πόνυ μπορούν να οδηγούν τους τυφλούς εξίσου καλά με τα σκυλιά και μάλιστα η χρήση τους παρουσιάζει και κάποια πλεονεκτήματα. Το μέγεθος των πόνυ είναι μόλις λίγο μεγαλύτερο από εκείνο των σκύλων, αλλά ζουν πολύ περισσότερο από τους σκύλους και έχουν καλύτερη μνήμη από αυτούς.
Έτσι ξεκίνησε ήδη να εκπαιδεύεται στις εγκαταστάσεις του Guide Horses UK στο Nottinghamshire ένα πόνυ ύψους 70 εκα τοστών που το έχουν ονομάσει Rosie. Η Janine Martin, που είναι υπεύθυνη για την εκπαίδευση της Rosie, δηλώνει πλήρως ικανο ποιημένη από την απόδοση του πόνυ και, όπως ανέφερε χαρα κτηριστικά για την εκπαίδευση: «Τα άλογα έχουν μια εκπληκτική μακροπρόθεσμη μνήμη και μπορούν να θυμούνται τις εντολές και μετά από δεκαετίες. Χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να εκ­παιδευτεί ένα άλογο, αλλά το άλογο - οδηγός έχει χρόνο ζωής α νάμεσα στα είκοσι και τα τριάντα χρόνια». Πέρα από όλα αυτά τα πλεονεκτήματα, όμως, υπάρχει και το γεγονός του ότι η εκπαίδευση και η φροντίδα ενός πάνυ κοστίζει μόλις το ένα τρίτο των εξόδων που απαιτούνται για την αντίστοιχη εκπαίδευση και συντήρηση ενός σκύλου.

πηγη:exothema

Όσο πιο ψηλά…. τόσο πιο εύκολα χάνουμε κιλά!



Αν κουραστήκατε να ακολουθείτε όλες αυτές τις βασανιστικές δίαιτες και τα εξαντλητικά γυμναστήρια για να χάσετε κιλά, ίσως ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε κάτι άλλο: να ζήσετε σε κάποιο ψηλό βουνό, αφού, σύμφωνα με μια νέα γερμανική επιστημονική έρευνα, η διαβίωση σε μεγάλο υψόμετρο μειώνει την όρεξη και επιταχύνει τον μεταβολισμό του οργανισμού και έτσι ο άνθρωπος χάνει κιλά.

Με άλλα λόγια, ο αέρας του βουνού δεν είναι μόνο γενικά υγιεινός, αλλά έχει και μια ειδικότερη επίδραση, την απώλεια βάρους. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο βουνίσιος αέρας περιέχει λιγότερο οξυγόνο σε σχέση με τον αέρα σε χαμηλό υψόμετρο, με αποτέλεσμα η αναπνοή να γίνεται πιο δύσκολα και η καρδιά να εξαναγκάζεται να χτυπά πιο γρήγορα και το σώμα να καίει περισσότερη ενέργεια, κάτι που οδηγεί στην απώλεια βάρους.

Η έρευνα, υπό τον γαστρεντερολόγο Φλόριαν Λιπλ του νοσοκομείου του πανεπιστημίου Λούντβιχ-Μαξιμίλιαν του Μονάχου, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Obesity" (Παχυσαρκία), σύμφωνα με το "Science", μελέτησε 20 παχύσαρκα άτομα, που πέρασαν μια εβδομάδα σε ένα σταθμό περιβαλλοντικών ερευνών, σε υψόμετρο 2.650 μέτρων, περίπου 300 μέτρα κάτω από την κορυφή του ψηλότερου γερμανικού βουνού Τσουγκσπίτσε, κοντά στα σύνορα με την Αυστρία. Όπως διαπιστώθηκε, η όρεξή τους μειώθηκε και έχασαν περισσότερο βάρος απ’ ό,τι αν είχαν μείνει στο σπίτι τους.

Το μικρό δείγμα και η έλλειψη μιας δεύτερης ομάδας "ελέγχου" για σύγκριση σημαίνει ότι δεν μπορούν να εξαχθούν οριστικά συμπεράσματα, σύμφωνα με άλλους ερευνητές. Κι άλλες όμως, μελέτες στο παρελθόν έχουν δείξει ότι η άσκηση των αθλητών σε μεγάλα υψόμετρα οδηγεί σε απώλεια βάρους. Η νέα έρευνα, για πρώτη φορά, έδειξε ότι ένας άνθρωπος μπορεί να χάσει παραπάνω κιλά απλώς και μόνο με το να ζει σε μεγάλο υψόμετρο, χωρίς να χρειάζεται να κάνει πρόσθετη φυσική άσκηση.

Όπως είπε ο Φ. Λιπλ, "ξέρουμε από τη νοσοκομειακή εμπειρία ότι είναι δύσκολο να κινητοποιήσουμε τους παχύσαρκους για να ασκηθούν. Όμως, αν τους πάμε εκεί πάνω, ο υψηλός μεταβολικός ρυθμός θα κάνει το μεγαλύτερο μέρος της 'δουλειάς' εκείνος για λογαριασμό τους".

Οι 20 παχύσαρκοι εθελοντές έφτασαν στο βουνό χωρίς να κουραστούν, χάρη στον οδοντωτό σιδηρόδρομο, και εκεί δεν είχαν καθόλου κουραστικό πρόγραμμα (πεζοπορίες κ.λπ.). Αντίθετα, έκαναν την ίδια, πάνω-κάτω, καθιστική ζωή που έκαναν και στο σπίτι τους. Απλώς ζούσαν σε μεγάλο υψόμετρο και βρίσκονταν υπό συνεχή παρακολούθηση (λήψη αίματος, έλεγχος ορμονών που συνδέονται με την όρεξη, όπως η λεπτίνη, μέτρηση βάρους κ.α.). Το σημαντικότερο (γι' αυτούς): έτρωγαν όσο ήθελαν!

Μετά από μια εβδομάδα, οι παχύσαρκοι που στο ξεκίνημα ήσαν κατά μέσο όρο 105 κιλά, είχαν χάσει ενάμιση κιλό ο καθένας. Παράλληλα, εμφάνισαν πτώση στην πίεση του αίματος, η οποία αποδόθηκε στην απώλεια του βάρους, ενώ το επίπεδο της ορμόνης λεπτίνης είχε αυξηθεί (αντίθετα με τις δίαιτες που μειώνουν την ποσότητα του ημερήσιου φαγητού).

Οι ερευνητές δεν μπορούν ακριβώς να ερμηνεύσουν την απώλεια βάρους. Η απώλεια όρεξης είναι συνηθισμένο φαινόμενο σε όσους ζουν σε μεγάλα υψόμετρα και πράγματι οι παχύσαρκοι εθελοντές έτρωγαν λιγότερο απ’ ό,τι συνήθιζαν - περίπου 700 θερμίδες λιγότερες κάθε μέρα. Η μικρότερη ποσότητα τροφής, κατά τον Λιπλ, εξηγεί την απώλεια ενός κιλού από το ενάμιση που κατά μέσο όρο μειώθηκε. Το υπόλοιπο μισό κιλό πιθανότατα σχετίζεται με την αύξηση του μεταβολικού ρυθμού.
Ο εκδότης του περιοδικού "Obesity", Ρίτσαρντ Μπέργκμαν, φυσιολόγος του πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας (Λος Άντζελες), χαρακτήρισε την έρευνα "ενδιαφέρουσα", αν και προκαταρκτική, και παρατήρησε ότι το Κολοράντο, όπου πολλοί κάτοικοι ζουν σε μεγάλα υψόμετρα, είναι η πολιτεία με τους λιγότερους παχύσαρκους στις ΗΠΑ.
Επειδή ουσιαστικά δεν υπάρχει τρόπος να μιμηθεί κανείς στην πόλη τις συνθήκες μεγάλου υψομέτρου και χαμηλού οξυγόνου, ο Λιπλ, μισο-αστειευόμενος, κάλεσε τους παχύσαρκους, από εδώ και πέρα, όταν πάνε διακοπές, να διαλέγουν βουνό και όχι θάλασσα.

πηγη:exothema

Το χάπι που κόβει και το ροχαλητό αλλά και τα περιττά κιλά



Ιδιαίτερα ενθαρρυντικές είναι οι δοκιμές ενός νέου φαρμάκου που αν και σχεδιάστηκε για να χρησιμοποιηθεί στη μάχη κατά της παχυσαρκίας φαίνεται ότι έχει εξαιρετικά αποτελέσματα και στην αντιμετώπιση του ροχαλητού!

Πρόκειται για ένα χάπι που ονομάζεται Qnexa το οποίο λαμβάνεται μία φορά ημερησίως και στις δοκιμές που γίνονται στις ΗΠΑ δείχνει ότι περιορίζει σε ποσοστό 70% το ροχαλητό.

Το φάρμακο είναι ένας συνδυασμός φεντερμίνης (διαιτητικό φάρμακο) και τοπιραμάτης (φάρμακο κατά της ημικρανίας και της επιληψίας) και στις έρευνες πήραν μέρος άνδρες και γυναίκες ηλικίας 30-65 ετών με σύνδρομο αποφρακτικής άπνοιας του ύπνου.

Η πάθηση οφείλεται συνήθως σε μηχανικά και δομικά προβλήματα των αειφόρων οδών και προκαλεί διάφορα συμπτώματα ανάμεσα στα οποία έντονο ροχαλητό.
Όπως αποδείχτηκε, το χάπι όχι μόνο περιόρισε σημαντικά το ροχαλητό στους ασθενείς αλλά μείωσε την αρτηριακή τους πίεση (άλλο ένα σύμπτωμα του συνδρόμου) ενώ ταυτόχρονα έχασαν και περίπου 10% του βάρους τους.

πηγη:exothema

Οι εγκέφαλοι γυναικών και ανδρών έχουν διαφορές !!!



Μια νέα επιστημονική έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει ότι ο ανδρικός και ο γυναικείος εγκέφαλος έχουν διαφορές. Ερευνητές του πανεπιστημίου Complutense της Μαδρίτης, με επικεφαλής τον καθηγητή Χαβιέ ΝτεΦελίπε, διαπίστωσαν ότι υπάρχουν διαφορές στην πυκνότητα των συνάψεων που συνδέουν τους νευρώνες (τα νευρικά κύτταρα του εγκεφάλου) και τους επιτρέπουν να επικοινωνούν μεταξύ τους, γεγονός που μπορεί να εξηγήσει τις διαφορές στις τρόπο σκέψης των δύο φύλων, σύμφωνα με άρθρο στο περιοδικό Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ, όπως αναφέρεται στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες NewScientist και LiveScience.

Ακόμα και όταν επιδεικνύουν το ίδιο επίπεδο εξυπνάδας, δύο άτομα διαφορετικού φύλου συχνά ξεχωρίζουν σε διαφορετικές νοητικές λειτουργίες (π.χ. οι άνδρες υπερτερούν στην αντίληψη του χώρου και οι γυναίκες στη λεκτική μνήμη). Οι νευροεπιστήμονες εξετάζουν συνεχώς εγκεφάλους αναζητώντας δομικές διαφορές ανάμεσα στα δύο φύλα. Όμως μολονότι έχει βρεθεί ότι το μέγεθος του εγκεφάλου και η πυκνότητα των νευρώνων διαφέρουν στα δύο φύλα, οι διαφορές αυτές δεν φαίνεται να συσχετίζονται με τις διαφορές στις νοητικές λειτουργίες.

Οι Ισπανοί ερευνητές προτίμησαν να μετρήσουν τον αριθμό των συνάψεων στον εγκέφαλο, αναλύοντας υγιή ιστό από την περιοχή του αριστερού κροταφικού φλοιού (που εμπλέκεται στις συναισθηματικές και κοινωνικές διεργασίες) τεσσάρων ανδρών και τεσσάρων γυναικών με επιληψία, ο οποίος αφαιρέθηκε με ηλεκτρονικό μικροσκόπιο σε χειρουργική επέμβαση. Οι άνδρες βρέθηκαν με περισσότερες συνάψεις (μέχρι 52%) ανά εγκεφαλικό στρώμα σε σχέση με τις γυναίκες.

Η συνέπεια αυτής της διαφοράς είναι προς το παρόν άγνωστη, αλλά οι ισπανοί επιστήμονες δήλωσαν πως είναι πιθανό πως σε άλλες εγκεφαλικές περιοχές οι συνάψεις των γυναικών είναι, αντίστροφα, περισσότερες από αυτές των ανδρών και τόνισαν ότι χρειάζονται περαιτέρω έρευνες για να καταστεί δυνατό να συσχετιστούν αυτές οι διαφορές με επιμέρους λειτουργίες του εγκεφάλου.

Όπως τόνισε πάντως ο καθηγητής ΝτεΦελίπε, αν και οι διαφορετικές πυκνότητες των συνάψεων υποδηλώνουν και διαφορετικά νευρωνικά κυκλώματα ανάμεσα στις άνδρες και τις γυναίκες (όχι κατ' ανάγκην πιο πολύπλοκα των πρώτων), οι άνδρες δεν πρέπει να το παίρνουν πολύ πάνω τους, γιατί η πυκνότητα των συνάψεων στους ποντικούς είναι μεγαλύτερη από ό,τι στους ανθρώπους!

πηγη:exothema

Η ομορφότερη καμήλα στα καλλιστεία. Δείτε το βίντεο



Τώρα θα δείτε κάτι το εντελώς διαφορετικό. Ακούει στο όνομα καλλιστεία καμήλας. Απίστευτο; Κι όμως αληθινό. Αυτό συμβαίνει κάθε χρόνο στην Αλ Ντάφρα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, για να εκλέξουν την ομορφότερη καμήλα, στην διοργάνωση «Καλλιστεία Καμήλας».

πηγη:exothema

Γαλλία : Την Πέμπτη η κηδεία του Κώστα Αξελού



Στην συνοικία του Μονπαρνάς στο Παρίσι, εκεί όπου έζησε τα περισσότερα χρόνια της ζωής του, και στο ομώνυμο ιστορικό νεκροταφείο κηδεύεται την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου, ο φιλόσοφος Κώστας Αξελός, που πέθανε στο Παρίσι ξημερώματα της 4ης Φεβρουαρίου 2010. Η μοναδική του σύντροφος τα τελευταία χρόνια της ζωής του, συγγραφέας, δημοσιογράφος και πρώην ευρωβουλευτής Κατερίνα Δασκαλάκη, οργάνωσε μία όμορφη σεμνή τελετή αποχαιρετισμού, για τον μεγάλο Έλληνα στοχαστή.

Τον αποχαιρετούν πλήθος φίλων του, γιατί ο Κώστας Αξελός έδινε στη φιλία ειδικό νόημα και μεγάλη βαρύτητα, αλλά και πολλοί άλλοι που εξεδήλωσαν ήδη την επιθυμία να βρίσκονται εκεί τη στιγμή εκείνη: νέοι και λιγότερο νέοι, θαυμαστές της σκέψης και του έργου του, θαυμαστές της συνέπειας και της ακεραιότητας που τον χαρακτήρισαν σε όλη τη ζωή του, χωρίς καμιά παρέκκλιση.

Για τον άνθρωπο Αξελό και το έργο του θα μιλήσουν δύο καθηγητές της φιλοσοφίας και στενοί του φίλοι, ο Ζαν Λωξερουά και ο Κλωντ Ρελς. Θα ακολουθήσει η ανάγνωση (του αρχαιοελληνικού πρωτοτύπου και της γαλλικής μετάφρασης) του περίφημου στάσιμου από την Αντιγόνη, όπου γίνεται αναφορά στα κατορθώματα του ανθρώπου που μόνο απ' τον Αδη δεν μπορεί να ξεφύγει, η ανάγνωση ενός ποιήματος του Φρήντριχ Χαίλντερλιν και η ανάγνωση ενός αποσπάσματος από το τελευταίο βιβλίο του Κώστα Αξελού, που αναφέρεται «σ' αυτό που δεν μας εγκαταλείπει».

Ένας φλαουτίστας θα τον συνοδεύσει με μουσική του Μότζαρτ καθώς θα κατεβαίνει στη γη. Αργότερα, στο ιστορικό καφέ "Σελέκτ" του οποίου ο Κώστας Αξελός υπήρξε τακτικός θαμών, εκεί όπου συνήθιζε να συναντάει φίλους και άλλους, θα τηρηθεί το ελληνικό έθιμο: με καφέ, με μπισκότα, με ποτά.


πηγη:exothema