Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

Ρινγκ και πάλι το κοινοβούλιο της Ταιβάν



Άλλος ένας βίαιος καυγάς ξέσπασε στα κοινοβουλευτικά έδρανα της Ταιβάν, όταν βουλευτές των κομμάτων, συνεπλάκησαν κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης.Οι βουλευτές της Ταϊβάν πιάστηκαν στα χέρια και άρχισαν να εκσφενδονίζουν αντικείμενα ακόμα και να πετούν ο ένας στον άλλον νερό. Δύο βουλευτές μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο , ενώ αρκετοί είναι και οι ελαφρά τραυματίες
Το θερμόμετρο ανέβηκε όταν βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος Κουομιντάνγκ (KMT), διαπληκτίστηκαν λεκτικά με τους βουλευτές της αντιπολίτευσης του Δημοκρατικού Προοδευτικού Κόμματος (DPP), καθώς διαφωνούσαν σχετικά με το πόσο γρήγορα θα πρέπει να επικυρωθεί η συμφωνία εμπορίου με την Κίνα.
Λίγα μόνο λεπτά μετά την έναρξη της συνεδρίασης, η αντιπολίτευση , προσπάθησε να μπλοκάρει την ταχεία έγκριση της Οικονομικής Συνεργασίας με την Κίνα.
Τα αίματα άναψαν και άρχισαν οι συμπλοκές μεταξύ των βουλευτών των δυο κομμάτων. Ένας βουλευτής έπεσε από την εξέδρα και μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο νοσοκομείο.
Μετά την τεταμένη κατάσταση η συνεδρίαση αναβλήθηκε για 24 ώρες.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ξέσπασαν συμπλοκές στο κοινοβούλιο της Ταϊβάν, καθώς και άλλες φορές βουλευτές έλυσαν τις διαφορές τους με ξύλο. Κυρίως οι βουλευτές της Ταιβάν καταλήγουν σε τέτοιες μεθόδους όταν συζητούν θέματα μεγάλου δημόσιου ενδιαφέροντος και οι συνεδριάσεις καλύπτονται ζωντανά από τους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου