Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Ξεψύχησε τετράχρονος στο νοσοκομείο Καβάλας

Την τελευταία του πνοή άφησε χθες ένας τετράχρονος από τη Ξάνθη στο Νοσοκομείο Καβάλας. Κατεπείγουσα ΕΔΕ διέταξε η αρμόδια διεύθυνση Υγείας, προκειμένου να για να διαπιστωθεί εάν ο θάνατός του οφείλεται σε καθυστερήσεις, ιατρικά ή διοικητικά λάθη, ή στην άφιξη ασθενοφόρου για την παραλαβή του με προορισμό τη Θεσσαλονίκη.


Όλα ξεκίνησαν χθες στις 19:30 το απόγευμα, όταν το μικρό παιδί καταπλακώθηκε από μία σιδερένια πόρτα, με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρά τραύματα σε όλο του το σώμα.

Οι γονείς του το μετέφεραν στο νοσοκομείο της Ξάνθης, αλλά λόγω έλλειψης παιδιατρικής κλινικής, αναγκάστηκαν να ταξιδέψουν δύο ώρες πιο πέρα, μέχρι την Καβάλα.
Η ταλαιπωρίας τους όμως δεν τελείωσε, καθώς ο γιατρός του νοσοκομείου της Καβάλας τους εξήγησε πως λόγω σοβαρότητας του περιστατικού, το παιδί θα έπρεπε να διακομιστεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη.

Τελικά, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε το τραυματισμένο αγόρι, προκειμένου να το μεταφέρει στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, αλλά- για άγνωστη αιτία- δεν ξεκίνησε ποτέ…

Το παιδί ξεψύχησε στις 23:30 χθες το βράδυ, περιμένοντας να διακομιστεί στο Ιπποκράτειο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πρωινή» που εκδίδεται στην Καβάλα, η οργή και η αγανάκτηση των γονιών ξεχειλίζει, καθώς θεωρούν ότι χάθηκαν κρίσιμες ώρες, περιμένοντας στο Νοσοκομείο Καβάλας, ενώ επιρρίπτουν ευθύνες στους γιατρούς για την κωλυσιεργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου