Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Αράχνη του πέταξε τον ιστό της στα μάτια!

Παρά τρίχα θα μπορούσε να πει κανείς ότι γλύτωσε ο ιδιοκτήτης της ταραντούλας από το θανατηφόρο τσίμπημά της, μόνο που στην περίπτωσή του η απειλή δεν ήταν το δηλητήριο αλλά η ίδια η τρίχα που εκτόξευσε η αράχνη εναντίον του, με στόχο το μάτι του.

Ένας νεαρός 29 ετών τον Φεβρουάριο του 2009 πήγε στα επείγοντα περιστατικά του νοσοκομείου St James στο Λιντς της Αγγλίας, αφού για τρεις ολόκληρες εβδομάδες υπέφερε από κόκκινο δακρύζον μάτι με περιορισμένη όραση. Παρά τα αντιβιοτικά τα συμπτώματα παρέμεναν.
Οι γιατροί τότε εξέτασαν το μάτι του νεαρού με την βοήθεια μεγεθυντικών φακών και εντόπισαν ένα μικρό τριχίδιο που είχε καρφωθεί στον λοβό του δεξιού ματιού. Ο γιατρός Ζια Καρίμ δήλωσε πως εντόπισε μικρές κουκίδες καθώς και μικρά τριχίδια στο κέντρο. Περίπου δώδεκα τριχίδια εξείχαν από το λοβό του ματιού μερικά από τα οποία είχαν ήδη διαπεράσει τον λεπτό υμένα του ματιού.
Όταν οι γιατροί ενημέρωσαν τον νεαρό ασθενή εκείνος θυμήθηκε ένα γεγονός που συνέβη καθώς καθάριζε την «κατοικία» της ταραντούλας του που ανήκε στο είδος Chilean Rose Tarantula. Καθώς εκείνος επικεντρωνόταν στον καθαρισμό ενός επίμονου λεκέ ένιωσε κίνηση γύρω του και γύρισε προς το μέρος της αράχνης.
Αμέσως εκείνη εκτόξευσε τα τριχίδια προς το μέρος του τα οποία τον πέτυχαν μέσα στο μάτι. Τα τριχίδια αυτά παραμένουν στο μάτι του ασθενή αφού οι γιατροί θεώρησαν πως είναι πολύ μικρά για να τα αφαιρέσουν. Ο ιδιοκτήτης της αράχνης έλαβε αγωγή με τοπικά στεροειδή που ανακούφισαν τα συμπτώματα ωστόσο ο ίδιος παραπονείται ακόμα και σήμερα για πόνο σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Οι γιατροί πάντως προειδοποιούν τους ιδιοκτήτες αραχνών(!) να μην έρχονται σε κοντινή επαφή μαζί τους, θυμίζοντας το πάθημα του 29χρονου, αφού πλέον τα τριχίδια μάλλον θα τον συνοδεύουν για μια ζωή, με άγνωστα αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου