Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Καθηγήτρια στην Κύπρο βίασε μαθητές της!


Σάλο έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Λάρνακας το δημοσίευμα κυπριακής εφημερίδας, κατά το οποίο καθηγήτρια βίασε δύο ανήλικους μαθητές μέσα στο αυτοκίνητό της.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, μαθητές και γονείς κατήγγειλαν επιπλέον στην επίτροπο Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού ότι η καθηγήτριά τους τους ασκούσε πίεση να ενδώσουν, μέσω μηνυμάτων που έστελνε στα κινητά τους τηλέφωνα αλλά και των επαφών που είχε μαζί τους μέσω του Διαδικτύου.

Η ίδια φέρεται, μάλιστα, να έχει απασχολήσει και παλαιότερα το Υπουργείο Παιδείας με τις σεξουαλικές της προτιμήσεις και, σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, αυτός ήταν ο λόγος που είχε μετακινηθεί σε νέα σχολική μονάδα. Η διευθύντρια φαίνεται πως συγκάλυπτε την εκπαιδευτικό, προκειμένου να μην ξεσπάσει σκάνδαλο, καθώς γνώριζε τις σεξουαλικές προτιμήσεις της, πριν καν εκείνη ξεκινήσει να διδάσκει στο σχολείο.

Μετά τις καταγγελίες των μαθητών, η ίδια φέρεται να απειλεί ακόμη και με μηδενισμό των γραπτών τους στις τελικές εξετάσεις, εάν δεν κρατήσουν το στόμα τους κλειστό.

Ύστερα από τις καταγγελίες, το Υπουργείο Παιδείας έχει ξεκινήσει μία γιγαντιαία προσπάθεια για την εξακρίβωση της αλήθειας, μέσω ερευνών και καταθέσεων από γονείς, μαθητές, ακόμη και συναδέλφους της καθηγήτριας.

Η Αστυνομία, πάντως, επιβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει καμία καταγγελία για τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα, παρ' όλα αυτά ο εκπρόσωπος Τύπου, Μιχάλης Κατσουνωτός, δεσμεύτηκε ότι οι άνδρες του Σώματος θα διερευνήσουν την υπόθεση, ενώ σύντομα αναμένεται να έλθουν σε επαφή με την επίτροπο Δικαιωμάτων και το υπουργείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου