Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Ινδία: Δεκάδες νεκροί από εκτροχιασμό τρένου

Οργάνωση που υποστηρίζεται από μαοϊστές αντάρτες ανέλαβε την ευθύνη για τον εκτροχιασμό του τρένου στην ανατολική Ινδία, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 71 ανθρώπους.

Η «Επιτροπή του Λαού Κατά των Αγριοτήτων της Αστυνομίας (ΡCPA)», ανέλαβε με τηλεφώνημά της στο ινδικό πρακτορείο ειδήσεων ΡΤΙ την ευθύνη για το σαμποτάζ σε υπερταχεία που συνδέει την Καλκούτα με τη Βομβάη.
Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία, 71 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 120 τραυματίσθηκαν.
Όπως έγινε γνωστό, στην ταχεία αμαξοστοιχία που εκτελούσε δρομολόγιο από την Καλκούτα προς τη Βομβάη σημειώθηκε έκρηξη με αποτέλεσμα να εκτροχιαστεί και να συγκρουστεί με φορτηγό τρένο.

Αξιωματούχος της κυβέρνησης του κρατιδίου όπου έγινε το δυστύχημα, ανέφερε ότι 13 βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας εκτροχιάστηκαν μετά την έκρηξη.
Η επιχείρηση απεγκλωβισμού των τραυματιών και των υπόλοιπων επιβατών διήρκεσε περισσότερες από 14 ώρες.
Η υπουργός Σιδηροδρομικών Μεταφορών Μαμάτα Μπανερτζί, που έσπευσε στο σημείο της τραγωδίας, δήλωσε πως τμήματα των σιδηροδρομικών γραμμών είχαν αφαιρεθεί. «Φοβόμαστε ότι πρόκειται για επίθεση των Μαοϊστών», τόνισε. Στον τόπο του δυστυχήματος βρέθηκαν προκυρήξεις στις οποίες αναλαμβάνουν την ευθύνη οι αντάρτες.
Το δυστύχημα συνέβη περίπου στη 1:30 τοπική ώρα στην περιοχή του Δυτικού Μινταπόρ, προπύργιο των Μαοϊστών, περίπου 135 χιλιόμετρα δυτικά της Καλκούτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου