Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Βγάζει τον Πειραιά από τη ρότα του το «Ζenith»

Κάθε χρόνο,  11 πλοία της  εταιρείας στην  οποία ανήκει και  το «Ζenith»  (φωτογραφία)  πραγματοποιούν  400  προσεγγίσεις σε  ελληνικά νησιά
Δεν θα προσεγγίσει τελικά στον Πειραιά το κρουαζιερόπλοιο «Ζenith», το οποίο ήταν προγραμματισμένο να καταπλεύσει στο λιμάνι τη Δευτέρα. Επειτα από απόφαση της ιδιοκτήτριας εταιρείας Royal Caribbean, το με σημαία Μάλτας κρουαζιερόπλοιο θα αποβιβάσει τελικά τους 1.482 επιβάτες του στη Μάλτα αντί του Πειραιά. Η απόφαση αυτή της πλοιοκτήτριας εταιρείας ελήφθη καθώς, όπως επισημαίνει ο αντιπρόσωπός της στην Ελλάδα, δεν δόθηκαν από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές οι απαραίτητες εγγυήσεις για την ομαλή αποβίβαση των τουριστών στο λιμάνι του Πειραιά.

Σύμφωνα με την εταιρεία Donomis Cruise Service, η οποία αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα τα συμφέροντα της Royal Caribbean, η αιτία της ακύρωσης της προσέγγισης του πλοίου στο λιμάνι του Πειραιά ήταν οι φόβοι επανάληψης των επεισοδίων που είχαν σημειωθεί πρόσφατα και είχαν ως αποτέλεσμα την παρεμπόδιση της αποβίβασης των επιβατών του «Ζenith».

Τελευταία ευκαιρία
Σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρεία του «Ζenith», το πλοίο θα επιχειρήσει να καταπλεύσει την επόμενη εβδομάδα στο λιμάνι και αν και αυτή τη φορά υπάρξουν εμπόδια στην αποβίβαση των επιβατών του, ο Πειραιάς θα διαγραφεί οριστικά από τον κατάλογο των λιμανιών προορισμού των πλοίων της Royal Caribbean.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι απώλειες για την ελληνική αγορά από την ακύρωση της προσέγγισης του «Ζenith» στο λιμάνι του Πειραιά και της αποβίβασης- επιβίβασης 2.500 τουριστών είναι ποικίλες και καθόλου ευκαταφρόνητες: Μόνο από το ταμείο της Ακρόπολης θα χαθούν 25.000 ευρώ, 45.000 ευρώ θα χάσει ο ΟΛΠ, 40 πούλμαν θα χάσουν τα έσοδα από τη μεταφορά των επιβατών, ενώ απώλειες θα καταγράψουν και τα εμπορικά καταστήματα.

Επισημαίνεται ότι στα 40 κρουαζιερόπλοια που διαθέτει ο τουριστικός κολοσσός της Royal Caribbean απασχολούνται 110 έλληνες ναυτικοί, ενώ κάθε χρόνο 11 πλοία της εταιρείας πραγματοποιούν 400 προσεγγίσεις σε ελληνικά νησιά, στα οποία αποβιβάζονται 1 εκατ. τουρίστες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου