Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Με αίμα βάφτηκαν δυο τεμένη στο Πακιστάν

Τουλάχιστον 80 είναι οι νεκροί και άλλοι 80 οι τραυματίες από τις επιθέσεις που έγιναν σήμερα σε δύο τεμένη στη Λαχόρη του Πακιστάν.
Οι ένοπλοι άνοιξαν πυρ λίγο μετά από τη λήξη των προσευχών της Παρασκευής στα τεμένη της μουσουλμανικής μειονότητας των Αχμάντι.

«Γινόταν το κήρυγμα, όταν ακούσαμε τα πυρά και τις εκρήξεις. Όλοι σηκώθηκαν όρθιοι  και ύστερα, δύο ένοπλοι μπήκαν στο τζαμί και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως» επισήμανε κάτοικος της περιοχής Μόντελ Τάουν, όπου έγινε η μία από τις δύο επιθέσεις. «Είχαν μακριές γενειάδες και κουβαλούσαν σακίδια».

Αν και καμία οργάνωση δεν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, οι υποψίες βαραίνουν τους Παλιστανούς Ταλιμπάν. «Όπως οι περισσότερες επιθέσεις, θα πρέπει να υπάρχει κάποια σχέση με τους Ταλιμπάν ή με τους συνεργάτες τους» δήλωσε αξιωματούχος της ασφάλειας με έδρα τη Λαχόρη.

Η σέχτα των Αχμάντι δημιουργήθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα. Σιίτες αλλά και σουνίτες τους θεωρούν αιρετικούς. Οι Αχμάντι πιστεύουν, μεταξύ άλλων, ότι ο Ιησούς δεν πέθανε κατά τη σταύρωση αλλά στο Κασμίρ. Το Πακιστάν είναι η μοναδική ισλαμική χώρα που δεν χαρακτηρίζει μουσουλμάνους τους Αχμάντι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου