Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Eurovision: Χαλάει κόσμο ο Αλκαίος με το OPA στη Νορβηγία

Εντατικoί ρυθμοί προετοιμασίας και μεγάλος αριθμός fans για τον Γιώργο Αλκαίο και τους Friends. Η ελληνική αποστολή εκτός από το άγχος της συμμετοχής αλλά και των προβών, ζει καθημερινά στο Οσλο ξεχωριστές εμπειρίες. Οι διοργανωτές του θεσμού στη Νορβηγία σε συνεργασία με τον δήμαρχο της πρωτεύουσας είχαν αποφασίσει κάθε χώρα που συμμετέχει στον διαγωνισμό να φιλοξενηθεί και σ’ ένα σχολείο της περιοχής.


Η σειρά του Γιώργου Αλκαίου με τους Friends ήταν την Πέμπτη, οπότε επισκέφτηκαν το Grav Skole, το οποίο -όπως αποδείχτηκε- γνώριζε απέξω και ανακατωτά το «ΟΡΑ». Μια ομάδα μαθητών ηλικίας 7-13 ετών υποδέχτηκε τον καλλιτέχνη με παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς, ενώ μια άλλη ομάδα ερμήνευσε το «ΟΡΑ» σε δική της διασκευή και χορογραφία.

Αμέσως μετά ο Γιώργος τραγούδησε το «ΟΡΑ» και άλλα ελληνικά τραγούδια μαζί με τους μαθητές. Ο Λάζος Ιωαννίδης έπαιξε με τη λύρα του μία διασκευή του τραγουδιού «Fairytale» του περσινού Νορβηγού νικητή του διαγωνισμού Αλεξάντερ Ρίμπακ, ενώ στο πιάνο τον συνόδευσε η καθηγήτρια Μουσικής του Grav Skole. Στη συνέχεια άλλη ομάδα μαθητών ενημέρωσε την ελληνική αποστολή για στην καθημερινότητα των Νορβηγών και της έδωσε χρήσιμες πληροφορίες για τη χώρα. Τα παιδιά μίλησαν με πολλή αγάπη για την Ελλάδα - τα περισσότερα από αυτά δήλωσαν πως έχουν επισκεφτεί τη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου