Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Βαν Ρόμπαϊ: Η Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση

Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση με την υπευθυνότητα που επιδεικνύει η ελληνική κυβέρνηση αλλά και την αλληλεγγύη την οποία εκφράζουν οι ευρωπαίοι εταίροι, εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Φαν Ρομπάι.Σε ομιλία του στο ετήσιο Οικονομικό Φόρουμ των Βρυξελλών, ο Ρομπάι είπε ότι με τις αποφάσεις που έλαβε η ΕΕ για την ελληνική οικονομία δημιουργήθηκε ένα «δίχτυ προστασίας» που δίνει τη δυνατότητα στην Ελλάδα «να βάλει τάξη στα του οίκου της».
«Με τις αποφάσεις μας επιδείξαμε σύνεση και θάρρος», είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο οποίος αναγνώρισε ακόμη ότι η εξεύρεση λύσης για αποτελεσματική δράση για την ελληνική κρίση υπήρξε χρονοβόρα και ο συντονισμός ένα δύσκολο εγχείρημα.
Συνοψίζοντας τις αποφάσεις της ΕΕ για την αντιμετώπιση της κρίσης ο κ. Ρομπάι υποστήριξε ότι η ΕΕ έπραξε το καθήκον της καθώς ο κίνδυνος εξάπλωσής της είναι σοβαρός και συνιστά μια σημαντική απειλή για το ευρώ. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συμβουλίου, «η ΕΕ αγόρασε χρόνο με αυτές τις αποφάσεις για περισυλλογή και δράση και τώρα είναι η στιγμή να αξιοποιήσουμε αυτό το χρόνο με τον κατάλληλο τρόπο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου