Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Oκτώ συλλήψεις για τα επεισόδια στη Λαμία






Οκτώ άτομα συνελήφθησαν το Σάββατο στην πόλη της Λαμίας για συμμετοχή στα επεισόδια μεταξύ οπαδών. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία και θα οδηγηθούν αύριο στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λαμίας.

Ειδικότερα, για το Σάββατο και την Κυριακή είχαν προγραμματιστεί να διεξαχθούν στην πόλη της Λαμίας και συγκεκριμένα στο κλειστό γυμναστήριο «Χαλκιοπούλειο», οι αγώνες χάντμπολ του final four κυπέλλου Ελλάδος ανδρών, με ώρες έναρξης των αγώνων την 15.00 (Α.Ε.Κ. – Π.Α.Ο.Κ.) και 17.00 (Ε.Σ.Ν. ΒΡΙΛΛΗΣΙΩΝ – Α.Σ.Ε. ΔΟΥΚΑ) το Σάββατο και 17.00 την Κυριακή (τελικός).
Οπαδοί ομάδων, που είχαν έρθει στην πόλη της Λαμίας μεμονωμένα ή κατά ομάδες, προκειμένου να παρακολουθήσουν τους ανωτέρω αγώνες, προκάλεσαν επεισόδια και φθορές και συνεπλάκησαν μεταξύ τους.
Σύμφωνα με την αστυνομία, στις 07.45 του Σαββάτου ομάδα οπαδών έριξε μία μολότοφ σε γραφεία συνδέσμου, που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές σ΄αυτά, καθώς και σπάσιμο από ρίψιμο πέτρας σε μία τζαμαρία παρακείμενου καταστήματος.
Στις 11.30 ώρα περίπου προκάλεσαν μικροεπεισόδια και συμπλοκές μεταξύ τους στο κέντρο της πόλης, με αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών σε σταθμευμένο Ι.Χ.Ε. αυτ/το, λόγω πυρκαγιάς που προκλήθηκε σ΄ αυτό, από ρίψη μολότοφ. H άμεση παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων αποκλιμάκωσε την κατάσταση, με την μετακίνηση των οπαδών της μιας ομάδας, σε άλλο σημείο.
Στη συνέχεια σημειώθηκαν επεισόδια και συμπλοκές μεταξύ των οπαδών έξω και μέσα στην αθλητική εγκατάσταση πριν από την έναρξη του πρώτου ημιτελικού αγώνα, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές (σπασμένα καθίσματα κ.λ.π.).
Οι αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες είχαν αναπτυχθεί στην πόλη και στην αθλητική εγκατάσταση, επενέβησαν και απώθησαν τα άτομα, κάνοντας κατά περίπτωση χρήση δακρυγόνων (εξωτερικά, στην περίπτωση του κλειστού γυμναστηρίου), με αποτέλεσμα να περιορίσουν τη γενίκευση των επεισοδίων και να αποκαταστήσουν την τάξη.
Τελικά, οι αγώνες αναβλήθηκαν με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, ύστερα από σχετική εισήγηση των αστυνομικών Αρχών. Ακολούθησε ασφαλής εκκένωση της αθλητικής εγκατάστασης και απομάκρυνση των οπαδών από τις αστυνομικές δυνάμεις.
Από τις αστυνομικές δυνάμεις, εκτός από τους συλληφθέντες, προσήχθησαν άλλα 41 άτομα, τα οποία εξετάζονται για τυχόν συμμετοχή τους.
Τραυματίστηκαν 11 ιδιώτες και τρεις αστυνομικοί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε Νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών και αποχώρησαν, πλην ενός ιδιώτη που εξακολουθεί να νοσηλεύεται.
Προανάκριση διενεργούν τα Τμήματα Ασφαλείας και Τάξης, Λαμίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου