Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Πάπας: “Θλιβερή η διαίρεση της Κύπρου”

 
Λίγο πριν αποχωρήσει από την Κύπρο, ο Πάπας Βενέδικτος ο 16ος στην ομιλία του αποχαιρετισμού του, είπε ότι αποκόμισε μια εικόνα της θλιβερής διαίρεσης του νησιού.
Ο Ποντίφικας έκανε λόγο για απώλεια μεγάλου μέρους μιας πολιτιστικής κληρονομιάς που ανήκει σε όλην την ανθρωπότητα, όσον αφορά δηλαδή την Αποστολική Νουντσιατούρα, η οποία τυγχάνει να βρίσκεται στη νεκρή ζώνη των Ηνωμένων Εθνών.


Όπως ανέφερε άκουσε Κυπρίους από τον βορρά, οι οποίοι επιθυμούν να επιστρέψουν υπό συνθήκες ειρήνης στα σπίτια τους και στους χώρους λατρείας τους . " Έχω συγκινηθεί βαθύτατα από τις εκκλήσεις τους", πρόσθεσε .

Απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας ο Πάπας Βενέδικτος 16ος επεσήμανε "Η διεθνής κοινότητα, κύριε Πρόεδρε, παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον και ελπίδα την πορεία που ακολουθείτε, και σημειώνω με ικανοποίηση όλες τις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί για να επέλθει ειρήνη για το λαό σας και για ολόκληρο το νησί".

Στην ομιλία του ο Πάπας εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η Κύπρος μπορεί να διαδραματίσει ιδιαίτερο ρόλο στην προώθηση του διαλόγου και της συνεργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου