Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Σκάνδαλο με συνταγογράφηση φαρμάκων εκατομμυρίων ευρώ





Ένα τεράστιο σκάνδαλο με συνταγογράφηση φαρμάκων εκατομμυρίων ευρώ αποκάλυψε η γραμματέας κοινωνικών ασφαλίσεων του υπουργείου Εργασίας, μιλώντας στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο.
Σύμφωνα με την κα. Δρέττα, δύο γιατροί συνταγογραφούσαν, χωρίς όριο, φάρμακα αξίας έως και 2 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο, σε ασφαλισμένους συγκεκριμένων
ταμείων. Στο κύκλωμα μετείχε και ομάδα φαρμακοποιών, οι οποίοι έδιναν τα φάρμακα έως και 130 χιλιόμετρα μακριά από την έδρα τους.
Στο κύκλωμα συμμετείχαν 150 φαρμακοποιοί, δέκα από τους οποίους οδηγούνται στον εισαγγελέα. Αποκαλύφθηκε μάλιστα ότι κάποια από αυτά τα φαρμακεία παρουσίαζαν τζίρο 17 χιλιάδες ευρώ το 2007, 220 χιλιάδες ευρώ το 2008 και 650 χιλιάδες ευρώ το 2009.
Επίσης σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αποκαλύψεις» γιατρός σε Κέντρο Υγείας συνταγογραφούσε φάρμακα εκατομμυρίων ευρώ σε ασθενείς που δεν τα παραλάμβαναν ποτέ, ενώ τα σκευάσματα κόστους άνω των 1000 ευρώ τα κρατούσε συγκεκριμένος  φαρμακοποιός και τα προωθούσε προς πώληση σε άλλες βαλκανικές χώρες.
Η κα Δρέττα αποκάλυψε επίσης ότι η έκταση της παρανομίας και της πρόκλησης ήταν τέτοιου μεγέθους που γράφονταν φάρμακα εξωσωματικής γονιμοποίησης σε άνδρες, ενώ βρέθηκαν ακόμα και συνταγές για …πεθαμένους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου