Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Παράταση για τις αλλαγές στη διοίκηση του ΟΤΕ


ΠΑΡΑΤΑΣΗ ολίγων ημερών πήραν οι αλλαγές στη διοίκηση του ΟΤΕ, καθώς μέχρι χθες η κυβέρνηση δεν είχε καταλήξει στα πέντε νέα πρόσωπα που θα εκπροσωπούν το Δημόσιο στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού. 

Οι αλλαγές, συμπεριλαμβανομένου του σημερινού προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΤΕ Παναγή Βουρλούμη, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές παραπέμπονται για τις 28 Ιουνίου, στην επαναληπτική γενική συνέλευση του Οργανισμού. 

Μέχρι τότε το Δημόσιο και οι γερμανοί εκπρόσωποι της Deutche Τelecom πρέπει να καταλήξουν στο πρόσωπο ή στα πρόσωπα που θα αναλάβουν τις θέσεις του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου. Σε περίπτωση κατά την οποία τελικά δεν θα είναι το ίδιο πρόσωπο και για τις δύο θέσεις, όπως σήμερα, ο πρόεδρος θα οριστεί από την ελληνική πλευρά και ο διευθύνων σύμβουλος από τους Γερμανούς. Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος πρέπει να μιλάει ελληνικά και να είναι της αποδοχής του Ελληνικού Δημοσίου (έχει δικαίωμα για τρία βέτο). 

Στη χθεσινή ετήσια τακτική γενική συνέλευση του ΟΤΕ, ο κ. Βουρλούμης επιτέθηκε κατά του υπουργού Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδου σχετικά με το επιπλέον ποσό των 340 εκατ. ευρώ που ζητάει το ΙΚΑ από τον Οργανισμό, για τη μεγάλη εθελούσια έξοδο που εφαρμόστηκε πριν από τέσσερα χρόνια. «Θα πάμε στα δικαστήρια. Δεν μπορεί να βρίσκει τρόπους ο καθένας να αρμέγει τον ΟΤΕ», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ στην παρατήρηση μετόχου ότι δεν πρόκειται για τον καθέναν αλλά για τον κ. Λοβέρδο, ο κ. Βουρλούμης απάντησε: «Ε, και τι με αυτό; Δεν με ενδιαφέρει όποιος κι αν είναι...». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου