Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Πολιτικό ρινγκ για ΠΑΣΟΚ – ΝΔ - ΛΑΟΣ

 
Παρέμβαση πρωθυπουργού ζητά η ΝΔ , για το θέμα με τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Σωκράτη Ξυνίδη καθώς δημοσίευμα τον φέρει να εμπλέκεται στην υπόθεση Βατοπεδίου.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας "Καθημερινή", ο κ. Ξυνίδης υπέγραψε στις 2 Απριλίου του 2001 ως μέλος της λιμενικής επιτροπής του Πόρτο Λάγος τον αποχαρακτηρισμό της νησίδας Αντά Μπουρού, προκειμένου να δοθεί στη Μονή Βατοπεδίου. Σε γραπτή του ανακοίνωση, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ παραδέχεται ότι υπογράφηκε ο αποχαρακτηρισμός, ρίχνει όμως τις ευθύνες στον πρώην υφυπουργό Γιώργο Δρυ και στην απόφαση που είχε βγάλει για αναγνώριση της ιδιοκτησίας της νησίδας στη μονή Βατοπεδίου.
Η ΝΔ θεωρεί μείζον θέμα την εμπλοκή του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Σωκράτη Ξυνίδη στον αποχαρακτηρισμό της έκτασης προκειμένου να δοθεί στη Μονή και ζητά από τον πρωθυπουργό να δώσει εξηγησεις. Μάλιστα, οι βουλευτές που μετέχουν στην εξεταστική σκοπεύουν να ζητήσουν να κληθεί στην επιτροπή ο κ. Ξυνίδης και να μην εκδοθεί ακόμα πόρισμα, όπως είναι προγραμματισμένο.
Ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Δένδιας, που μετέχει στην εξεταστική για το Βατοπέδι, έκανε λόγο για υποκρισία του ΠΑΣΟΚ και ζήτησε από το κυβερνών κόμμα να απαντήσει πειστικά σε συγκεκριμένα ερωτήματα.
"Η αποκάλυψη για την εμπλοκή του κ. Ξυνίδη στην υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου καταδεικνύει την υποκρισία του ΠΑΣΟΚ, τα αδιέξοδα στα οποία οδηγούν οι επιλογές του και γεννά εύλογα ερωτήματα που πρέπει πειστικά να απαντηθούν: Πρέπει να κατηγορηθεί ο κ. Ξυνίδης επειδή εφάρμοσε γνωμοδοτήσεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους; Αν για το ΠΑΣΟΚ ο γραμματέας του είναι 'αθώος', γιατί τότε είναι 'ένοχοι' οι υπουργοί της ΝΔ που έκαναν ακριβώς το ίδιο;" δήλωσε ο κ. Δένδιας.
Ο Αντώνης Σαμαράς κατηγόρησε την Κυριακή (06/06) από το βήμα του προσυνεδρίου της ΝΔ την κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί τις εξεταστικές για να ρίξει λάσπη χωρίς στοιχεία σε στελέχη της ΝΔ, προκειμένου να υπάρξει συμψηφισμός με τις κατηγορίες που έχουν προκύψει για στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
Στο θέμα της Siemens, οι βουλευτές της ΝΔ που συμμετέχουν στην εξεταστική επιτροπή θα ανεβάσουν στο κατακόρυφο την κριτική τους κατά του προέδρου Σήφη Βαλυράκη, τον οποίο ήδη κατηγορούν ότι με τις πράξεις του έχει απαξιώσει την επιτροπή και την αξιοπιστία της.
Σε επίπεδο εργασιών, την Τρίτη (08/06) αναμένεται στην επιτροπή και ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ για να δώσει τα στοιχεία από την έρευνα που έχει κάνει η υπηρεσία στους κωδικούς που βρήκε στο λογιστήριο της Siemens για δώρα και χρηματικά ποσά που έστελνε η εταιρεία σε πολιτικά και άλλα δημόσια πρόσωπα.
Μέτωπο ΠΑΣΟΚ- ΛΑΟΣ κατά Σαμαρά
Η τοποθέτηση του κ. Σαμαρά που κατηγόρησε για λασπολογία τη κυβέρνηση, αλλά και όσους στήριξαν τα μετρά του ΔΝΤ και ΕΕ, φωτογραφίζοντας ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ, προκάλεσε αντιδράσεις .
"Αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη του κ. Σαμαρά να απολογηθεί στον ελληνικό λαό, έστω και καθυστερημένα, για την άρνηση της παράταξής του να ψηφίσει συμφωνία στήριξης της ελληνικής οικονομίας, με την οποία η Ελλάδα είναι σε θέση σήμερα να εξυπηρετεί με ασφάλεια τις δανειακές της ανάγκες και να εγγυάται τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος", σχολίασε την Κυριακή (06/06) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.
"Αντιλαμβανόμαστε όμως και τη δυσχέρεια του κ. Σαμαρά να ανταποκριθεί στο πρόσταγμα των καιρών για πλήρη διαφάνεια και καταλογισμό όλων των ευθυνών, ανεξαιρέτως προσώπων", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι "είναι τουλάχιστον υποκριτικό και επικίνδυνο όσοι ενεπλάκησαν ενεργά ή τουλάχιστον συγκάλυπταν τις έκνομες ενέργειες της προηγούμενης κυβέρνησης, χαρίζοντας τη δημόσια περιουσία, σήμερα να παριστάνουν τους τιμητές της".
"Ας ψάξει αλλού ο κ. Σαμαράς για συμψηφισμούς και ανθρωποφαγίες. Εμείς τολμούμε και είμαστε αποφασισμένοι να φθάσουμε αυτή τη διαδικασία ως το τέλος", κατέληξε ο κ. Πεταλωτής.
"Ο κ. Σαμαράς χρησιμοποίησε τη φράση "εξαπτέρυγα". Προφανώς, κρίνει εξ’ ιδίων τα αλλότρια, όταν ως εξαπτέρυγο έριξε την κυβέρνηση της ΝΔ με κεφάλαια τα οποία ακόμα δεν μας έχει γνωστοποιήσει. Επίσης, ως εξαπτέρυγο το 1995, όταν ψήφισε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που ήθελε ο Α. Παπανδρέου, δίνοντας την ευκαιρία στο ΠΑΣΟΚ να μείνει 10 χρόνια στην εξουσία", είπε την Κυριακή (06/06)ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου