Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Συγκλονιστικές μαρτυρίες των ακτιβιστών που επέστρεψαν

Επέστρεψαν τα ξημερώματα της Πέμπτης οι 31 έλληνες ακτιβιστές που είχαν συλληφθεί από τους ισραηλινούς κομάντος κατά την διάρκεια του "ρεσάλτο" στα πλοία με την ανθρωπιστική βοήθεια που κατευθύνονταν προς την Γάζα. Μετά από διήμερη κράτησή τους στις φυλακές, αφέθηκαν ελεύθεροι και με ειδική πτήση ενός C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, έφτασαν στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας λίγο μετά τις 3.00 τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν οι οικείοι τους και ομάδα ακτιβιστών, ενώ το παρών στην υποδοχή τους έδωσαν εκ μέρους της κυβέρνησης ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, η ανεξάρτητη βουλευτής Σοφία Σακοράφα και ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Γιάννης Κοραντής. Μαζί με τους έλληνες, στο αεροσκάφος επιβιβάστηκαν και ήρθαν στην Αθήνα τρεις γάλλοι και ένας αμερικανός πολίτης.
Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες των ακτιβιστών αναφορικά με την αγριότητα των ισραηλινών δυνάμεων κατά τη διάρκεια της κράτησης και ανάκρισης των ακτιβιστών. Μάλιστα, την Παρασκευή οι έλληνες ακτιβιστές προτίθεται να παραχωρήσουν την Παρασκευή συνέντευξη τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου