Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του Γιώργου Βασιλάκη


Το τελευταίο αντίο είπαν σήμερα συγγενείς και φίλοι στον αδικοχαμένο Γιώργο Βασιλάκη, τον 52χρονη υπασπιστή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος έχασε τη ζωή του όταν άνοιξε το παγιδευμένο δέμα που προοριζόταν για τον Υπουργό. Η τελευταία πράξη του δράματος παίχτηκε σήμερα στις 13:00 στο νεκροταφείο Ζωγράφου.

Εκεί ήταν και  ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος παρέμεινε στο πλευρό της οικογένειας του άτυχου συνεργάτη του.
Στο Νεκροταφείο Ζωγράφου βρέθηκαν, μεταξύ άλλων,ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Σπύρος Βούγιας, ο γ. γ του υπουργείου Γρηγόρης Τασούλας, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Σ. Ξυνίδης, ο Γ. Αθανασάκης  ο τομεάρχης της ΝΔ Ν.Δένδιας, οι πρώην υπουργοί Βύρων Πολύδωρας και Γιώργος Βουλγαράκης, η ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη, βουλευτές, στελέχη κομμάτων, η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., ανώτεροι και ανώτατοι αξιωματικοί της Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος.
Αίσθηση προκάλεσε η μαντινάδα με την οποία έκλεισε το σύντομο επικήδειο η νομάρχης Ηρακλείου: «Γιώργο η απουσία σου μας έχει σημαδέψει. Μα δεν πεθαίνει ο άνθρωπος άμα θα ζει στη σκέψη».


Όπως έγινε γνωστό το παγιδευμένο με εκρηκτικά δέμα, έφτασε μέσω ΕΛΤΑ, στο γραφείο του άτυχου υπασπιστή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.
Σύμφωνα με την  Αστυνομία, επρόκειτο για εκρηκτικό μηχανισμό τοποθετημένο μέσα σε φάκελο αλληλογραφίας, μεγέθους Α3, που εστάλη ταχυδρομικώς στις 18 Ιουνίου από τα ΕΛΤΑ Κυψέλης στο Πολιτικό Γραφείο του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας.
Μάλιστα στο δέμα που έφτασε στο γραφείο την Τρίτη, αναφερόταν ότι αποστολέας ήταν ο «Χρήστος Καραβέλας», ένα όνομα που έχει συνδεθεί με την υπόθεση των μαύρων ταμείων της Siemens, με διεύθυνση την Εκάλη. Την Τετάρτη οι συνεργάτες του κ. Χρυσοχοΐδη τηλεφώνησαν στον υπασπιστή του ενημερώνοντάς τον ότι υπήρχε αλληλογραφία για τον υπουργό στο Πολιτικό Γραφείο και εκείνος τους είπε να του την πάνε στο υπουργείο.
Έτσι η αλληλογραφία πέρασε χωρίς να ελεγχθεί την Πέμπτη το πρωί στο γραφείο του αδικοχαμένου Γιώργου Βασιλάκη και παρέμεινε εκεί μέχρι τις 20:00 όπου και εξερράγη στα χέρια του με το που το άνοιξε. Να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που η έκρηξη γινόταν στο Πολιτικό Γραφείο του υπουργού θα προκαλούσε μακελειό και πολλούς νεκρούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου