Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

"βρήκaν την Κιβωτo τoυ Νώε (;)


"Μία ομάδα Κινέζων και Τούρκων Ευαγγελιστών εξερευνητών ισχυρίζεται πως κατά πάσα πιθανότητα βρήκε την Κιβωτό του Νώε σε βουνό της Τουρκίας, σε υψόμετρο 4.000 μέτρων."
Η ομάδα αναφέρει πως βρήκε ξύλινα κομμάτια από μία κατασκευή, στο όρος Αραράτ της Ανατολικής Τουρκίας και βάσει των εξετάσεων με τη μέθοδο χρονολόγησης του άνθρακα, τα κομμάτια αυτά είναι 4.800 ετών, δηλαδή...

είναι σχεδόν από την ίδια εποχή με αυτή που αναφέρεται ότι φτιάχτηκε η Κιβωτός του Νώε.

«Δεν είναι 100% σίγουρο πως πρόκειται για την Κιβωτό του Νώε αλλά είμαστε κατά 99,9% βέβαιοι,» δήλωσε ο Yeung Wing-cheung, κινηματογραφιστής από το Χονγκ Κονγκ και μέλος ομάδας Ευαγγελιστών.

Η κατασκευή ήταν χωρισμένη σε τμήματα, κάποια από τα οποία είχαν ξύλινα δοκάρια, και πιστεύεται ότι φιλοξενούσαν ζώα.

Η ομάδα των Ευαγγελιστών αρχαιολόγων απέκλεισε το ενδεχόμενο να πρόκειται για τα απομεινάρια ενός ανθρώπινου καταυλισμού, με την αιτιολογία ότι δεν έχει βρεθεί ποτέ καταυλισμός στην περιοχή σε υψόμετρο πάνω από τα 3.500 μέτρα.

Οι τοπικές αρχές θα ζητήσουν από την τουρκική κυβέρνηση στην Άγκυρα να υποβάλλει αίτημα να χαρακτηριστεί η τοποθεσία Παγκόσμια Κληρονομιά της UNESCO και να προστατευτεί , ενώ θέλουν να διεξαχθεί μία μεγάλη αρχαιολογική ανασκαφή.

Σύμφωνα με τη Βίβλο, ο Θεός αποφάσισε να στείλει μία πλημμύρα στη Γη, βλέποντας πόσο διεφθαρμένη έχει γίνει, και ζήτησε από το Νώε να φτιάξει μία κιβωτό και να πάρει μαζί του δύο ζώα από κάθε είδος.

Μόλις τα νερά της πλημμύρας υποχώρησαν, η Βίβλος αναφέρει πως η κιβωτός έμεινε πάνω σε ένα βουνό. Πολλοί πιστεύουν πως το Όρος Αραράτ, το ψηλότερο σημείο στην περιοχή, είναι το σημείο όπου προσάραξε η Κιβωτός και οι «επιβάτες» της.
phgh :troktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου