Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Μετρό: οι απεργίες ανάβουν... φωτιά στις ράγες


Aποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους εμφανίζονται και οι εργαζόμενοι στο Μετρό, οι οποίοι ζητούν να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι που προσελήφθησαν προεκλογικά και οι συμβάσεις τους έχουν κριθεί παράνομες από το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης. 

Η κόντρα τους με τη διοίκηση της ΑΜΕΛ (εταιρεία λειτουργίας) οδηγείται στα άκρα. Ηδη το Μετρό αναμένεται να παραμείνει ακινητοποιημένο την ερχόμενη Τρίτη 22 Ιουνίου, καθώς το Σωματείο των Ηλεκτροδηγών έχει προκηρύξει νέα 24ωρη απεργία. Την ίδια στιγμή, οι εκπρόσωποι των άλλων σωματείων απειλούσαν να μην υπάρξει καν διάλειμμα στις κινητοποιήσεις τους, ούτε το Σαββατοκύριακο, υποστηρίζοντας ότι δεν θα πρέπει να απομακρυνθούν από την εταιρεία οι 275 συμβασιούχοι. 

Στον ΟΣΕ. Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων την ερχόμενη εβδομάδα και από τους εργαζομένους στον ΟΣΕ που αντιδρούν στα σχέδια της κυβέρνησης για αναδιάρθωρση και ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού. 

Το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) αποφάσισε χθες την προκήρυξη δύο 24ωρων απεργιών, την πρώτη στις 29 Ιουνίου μαζί με τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ και τη δεύτερη την αμέσως επόμενη ημέρα, στις 30. 

Ωστόσο, οι κινητοποιήσεις των σιδηροδρομικών θα αρχίσουν από την ερχόμενη Τρίτη, καθώς η ΠΟΣ αποφάσισε για τις 22, 23 και 24 Ιουνίου την πραγματοποίηση καθημερινών στάσεων εργασίας (3 δίωρες κάθε μέρα) από 7 έως 9 το πρωί, 3 έως 5 το απόγευμα και 10 έως 12 τη νύχτα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου