Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Βράβευση μαθητικών δημιουργιών με υλικά από σκουπίδια


Από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, παρουσία των υπουργών Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, θα γίνουν δεκτοί, την Παρασκευή στις 13:00 το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο, οι μαθητές που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό «Ανακυκλώνουμε με Τέχνη».

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν μαθητές της Δ', Ε' και Στ' τάξης του Δημοτικού και των τριών τάξεων του Γυμνασίου από όλη τη χώρα. Συνολικά συγκεντρώθηκαν 433 δημιουργίες παιδιών, μεταξύ των οποίων έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, κολάζ, για τις οποίες χρησιμοποιήθηκαν υλικά προερχόμενα από σκουπίδια.

Με αυτόν τον τρόπο, οι μαθητές χρησιμοποίησαν δημιουργικά τη φαντασία τους και αξιοποίησαν «άχρηστα» υλικά, βασιζόμενοι τη λογική του «δεν σπαταλάμε, δεν πετάμε, εξοικονομούμε και επαναχρησιμοποιούμε». Τα 50 καλύτερα έργα, τα οποία και παρουσιάζονται στην έκθεση «Ανακυκλώνουμε με τέχνη» στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138), από 4 έως 20 Ιουνίου, επέλεξε επιτροπή του ΥΠΕΚΑ.

Στην ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ αναφέρεται ότι στις 11:30 το πρωί, τους μαθητές θα βραβεύσουν στο μουσείο Μπενάκη, οι υπουργοί Τίνα Μπιρμπίλη και Άννα Διαμαντοπούλου, εγκαινιάζοντας έκθεση έργων των παιδιών.

Το διαγωνισμό συνδιοργάνωσαν τα δύο υπουργεία στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος το Σάββατο, 5 Ιουνίου. Στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι η ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου