Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Θανατική ποινή σε έγκλημα πάθους




Σε εκτέλεση δια απαγχονισμού καταδικάστηκε μια γυναίκα από το Κουβέιτ αφού κρίθηκε ένοχη για το θάνατο 57 ατόμων από πυρκαγιά που προκλήθηκε από εκείνη.


Τον περασμένο Δεκαπενταύγουστο η 23χρονη Νάσρα Μοχαμάντ αλ Ενεζί μη αντέχοντας το δεύτερο γάμο του συζύγου της έβαλε φωτιά σε μια σκηνή στην οποία βρίσκονταν γυναίκες και παιδιά και γιόρταζαν το χαρμόσυνο γεγονός.
Στη δίκη που ακολούθησε η νεαρή γυναίκα κρίθηκε σε πρώτο βαθμό ένοχη για φόνο εκ προμελέτης και για εμπρησμό με σκοπό να σκοτώσει.«Η απόφαση του δικαστηρίου είναι πολύ αυστηρή. Η καταδίκη της είναι περισσότερο πολιτική παρά ποινική διότι το δικαστήριο επηρεάστηκε από την κοινή γνώμη. Θα ασκήσουμε έφεση», είπε ο δικηγόρος της 23χρονης, Ζαΐντ αλ Χαμπάζ.
Ο ίδιος προσέθεσε πως η υπόθεση έχει πολλά σκοτεινά σημεία ενώ για τον εισαγγελέα είπε πως «απέτυχε να αποδείξει χωρίς καμία αμφιβολία ότι η Νάσρα διέπραξε το αδίκημα».
Μάλιστα, σε περίπτωση που χρειαστεί θα καταφύγουν σε διεθνείς οργανισμούς υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για να διαλευκανθεί η αλήθεια.
cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου