Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Απάτη με κλεμμένα pin πιστωτικών καρτών



Στην Λάρισα η αστυνομία ανακάλυψε μια καλοστημένη κομπίνα από φοιτητή ο οποίος έκλεβε τα pin πιστωτικών καρτών. Ο 21χρονος φέρεται πως έκλεβε τους κωδικούς πιστωτικών καρτών ανυποψίαστων Λαρισαίων, αφού προηγουμένως άνοιγε τους φακέλους αλληλογραφίας και στη συνέχεια αγόραζε μέσω Διαδικτύου ηλεκτρονικές συσκευές που μεταπωλούσε σε άλλους χρήστες του Ιντερνετ.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος του φοιτητή, ο οποίος κατάγεται από τη Λαμία και σπουδάζει στη Λάρισα, ο νεαρός είχε στήσει πολύ προσεκτικά την απάτη ώστε να μη γίνεται αντιληπτός από τους ιδιοκτήτες των καρτών. Συγκεκριμένα, αναζητούσε σε πολυκατοικίες φακέλους αλληλογραφίας τραπεζών που περιείχαν καινούργιες πιστωτικές κάρτες. Τους άνοιγε, έπαιρνε τους αριθμούς των καρτών που χρησιμοποιούνται για αγορές μέσω Διαδικτύου και τους έβαζε πάλι στον φάκελο κλείνοντάς τον. Περίμενε περίπου δυο-τρεις εβδομάδες προκειμένου ο ιδιοκτήτης να ενεργοποιήσει την κάρτα του και κατόπιν προχωρούσε στις διαδικτυακές αγορές ηλεκτρονικών ειδών.

Η κομπίνα του φοιτητή αποκαλύφθηκε όταν ένα από τα θύματά του διαπίστωσε ότι η πρώτη του συναλλαγή από την πιστωτική κάρτα, την οποία δεν είχε παραλάβει, ανερχόταν σε 1.400 ευρώ! Ξεπερνώντας το πρώτο σοκ και θέλοντας να βρει ποιος κρυβόταν πίσω από την απάτη εις βάρος του, ο 40χρονος Λαρισαίος επικοινώνησε με την Ασφάλεια Λάρισας και κατήγγειλε το περιστατικό.

Οι αστυνομικοί κινητοποιήθηκαν αμέσως και σε συνεργασία με την τράπεζα κατάφεραν να εντοπίσουν τα προϊόντα που είχε παραγγείλει ο φοιτητής. Μάλιστα δύο άντρες της Ασφάλειας ανέλαβαν να εκτελέσουν καθήκοντα κούριερ και όταν μετέβησαν στο σπίτι του, τον συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω. Ο φοιτητής παραδέχθηκε όλες τις κλοπές που είχε κάνει μέσω της ίδιας απάτης, η αξία των οποίων ανέρχεται στα 6.000 ευρώ.
sportime

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου