Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Ο βελονισμός καταπραϋνει την κατάθλιψη της κυήσεως




Τώρα, νέα μελέτη υποδηλώνει ότι ο βελονισμός θα μπορούσε να τις βοηθήσει.


Τη μελέτη διενήργησαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Στάνφορντ σε 150 γυναίκες με κατάθλιψη, οι οποίες διήνυαν από τη 12η έως την 30ή εβδομάδα κυήσεως και τις χώρισαν τυχαία σε τρεις ομάδες.

Οι 52 έγκυοι της πρώτης ομάδας έκαναν βελονισμό ειδικά σχεδιασμένο για να καταπραΰνει τα καταθλιπτικά συμπτώματα. Οι 49 έγκυοι της δεύτερης ομάδας έκαναν κλασικό βελονισμό, ενώ οι λοιπές 49 εθελόντριες έκαναν σουηδικό μασάζ.

Επειτα από οκτώ εβδομάδες, σχεδόν 67% των εγκύων οι οποίες είχαν κάνει τον ειδικό για την κατάθλιψη βελονισμό είχαν παρουσιάσει μείωση κατά τουλάχιστον 50% στα καταθλιπτικά συμπτώματά τους, ενώ στις άλλες δύο ομάδες βελτίωση είδαν λιγότερες από τις μισές εγκύους.

Οπως γράφουν η δρ Ρέιτσελ Μάνμπερ, καθηγήτρια Ψυχιατρικής και Συμπεριφορικών Επιστημών στο Στάνφορντ, και οι συνεργάτες της στο τεύχος Μαρτίου της επιθεώρησης «Obstetrics & Gynecology», τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν ότι μερικά από τα καταθλιπτικά συμπτώματα της εγκυμοσύνης σχετίζονται με σωματικά ενοχλήματα που νιώθουν οι έγκυοι και τα οποία καταπραΰνονται με τον βελονισμό.
TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου