Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Ανοίγουν από Μ. Πέμπτη προσωρινά τα Τέμπη



Για τη διευκόλυνση των εκδρομέων του Πάσχα ανοίγει προσωρινά η Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης στο ύψος των Τεμπών από τη Μεγάλη Πέμπτη έως και την επόμενη Δευτέρα 12 Απριλίου. Για το διάστημα αυτό οι διερχόμενοι δεν θα πληρώνουν τα διόδια του Πυργετού και του Μακρυχωρίου.


Την Τρίτη 13 Απριλίου θα αρχίσουν εκ νέου οι υπολειπόμενες εργασίες, οπότε και θα διακοπεί πάλι η κυκλοφορία για διάστημα τριών έως τεσσάρων περίπου εβδομάδων.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ανάδοχου εταιρείας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου», η απόφαση αυτή ελήφθη από κοινού με όλους τους φορείς που εμπλέκονται στο έργο και αφού εξετάστηκε λεπτομερώς η πρόοδος των εργασιών.
Μεταξύ άλλων η εταιρεία επισημαίνει τα ακόλουθα:
• Οι εργασίες αποκατάστασης των συνεπειών της βραχόπτωσης της 17ης Δεκεμβρίου αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι την 1 Απριλίου.
• Σύμφωνα με την μελέτη αξιολόγησης κινδύνου της «GEOTEST», ο κίνδυνος είναι ήδη κατά πολύ μικρότερος των προβλεπομένων ορίων σύμφωνα με τις Ελβετικές προδιαγραφές. Συνεπώς, το συγκεκριμένο τμήμα της Εθνικής Οδού βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από πλευράς ασφαλείας έναντι βραχοπτώσεων σε σύγκριση με τμήματα άλλων αυτοκινητοδρόμων αλλά και της Εθνικής Οδού σε άλλα σημεία της Χώρας και πάντως σαφώς σε καλύτερη κατάσταση σε σύγκριση με την περίοδο πριν την 17η Δεκεμβρίου.
• Κατά τον ενδελεχή επιτόπου έλεγχο από τους αλπινιστές γεωλόγους της «GEOTEST» ανευρέθησαν μεταξύ άλλων τρία ακόμη σημεία στα οποία κρίθηκε ομόφωνα σκόπιμη η εκτέλεση εργασιών σταθεροποίησης το συντομότερο δυνατόν, ώστε να μειωθούν περαιτέρω τα ποσοστά του εναπομείναντος κινδύνου έναντι βραχοπτώσεων.
ta nea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου