Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Επίσκοπος κατηγορείται για ξυλοδαρμό παιδιών

Δεν έχουν τελειωμό οι παραιτήσεις καθολικών επισκόπων, που σχετίζονται με υποθέσεις κακοποιήσεων παιδιών. Ένας Γερμανός ρωμαιοκαθολικός επίσκοπος, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για σωματική κακοποίηση παιδιών, συγκεκριμένα για χειροδικία, υπέβαλε την παραίτησή του, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη (22/4), η επισκοπή στην οποία ανήκει
.

Πρόκειται για τον επίσκοπο Βάλτερ Μίξα, ο οποίος κατηγορείται και για οικονομική κακοδιαχείριση. Ο Μίξα έστειλε επιστολή στον Πάπα Βενέδικτο, στον οποίο ανακοινώνει την παραίτησή του, σύμφωνα με την επισκοπή του Άουγκσμπουργκ στο κρατίδιο της Βαυαρίας, τόπο καταγωγής του ποντίφικα, όπου πλεονάζει ο πληθυσμός με καθολικό δόγμα.
"Με την παραίτησή του θέλει να αποφύγει να προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά στην Εκκλησία", αναφέρει η επισκοπή στην ανακοίνωσή της.
Ο Γερμανός επίσκοπος αρνούνταν επί εβδομάδες ότι πριν από δεκαετίες είχε χτυπήσει παιδιά, αλλά στη συνέχεια παραδέχτηκε ότι τα είχε χαστουκίσει.
Ορισμένα από τα θύματα υποστηρίζουν ότι τα χτύπησε με μεγάλη δύναμη στο πρόσωπο.
Και νέα αποδοχή παραίτησης Επισκόπου

Την Πέμπτη (22/04), Ο Πάπας Βενέδικτος έκανε αποδεκτή και την παραίτηση του ιρλανδού επισκόπου Τζέιμς Μόριαρτι, όπως ανακοίνωσε το Βατικανό, επιβεβαιώνονταας την τρίτη στη σειρά παραίτηση ιρλανδού επισκόπου που αποβάλλεται από τους κόλπους της Καθολικής Εκκλησίας λόγω εμπλοκής στο σκάνδαλο παιδεραστείας που τη συγκλονίζει.

Ο Μόριαρτι υπέβαλε την παραίτησή του τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν μία επίσημη αναφορά περιέλαβε το όνομά του μεταξύ των μελών της αρχιεπισκοπής του Δουβλίνου που συγκάλυψαν κρούσματα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από ιερείς επί 30 ολόκληρα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου