Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Το παραψημένο κρέας αυξάνει τις πιθανότητες για καρκίνο



Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν Αμερικανοί ερευνητές  σε όσους προτιμούν να τρώνε πολυψημένα κρέατα, αφού πολλαπλασιάζονται οι πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου της ουροδόχου κύστης.
Σύμφωνα με τους ερευνητές αυτό οφείλεται στο γεγονός  ότι το υπερβολικό ψήσιμο παράγει χημικές ουσίες,  οι οποίες ονομάζονται  «ετεροκυκλικές αμίνες» και αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου κατά 2,5 φορές.
Μάλιστα επισημαίνουν ότι τα «άσχημα νέα» δεν αφορούν μόνο στο κόκκινο κρέας, αλλά και  στο  κοτόπουλο και το ψάρι.  Αξίζει να σημειωθεί ότι παλαιότερες έρευνες έχουν «συνδέσει»  το «καρβουνιασμένο»  κρέας με τον καρκίνο στο πάγκρεας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου