Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Μέτωπο για άρση του απευθείας εμπορίου στα κατεχόμενα

Τις ανησυχίες της Κύπρου, ότι η εκλογή Έρογλου στις παράνομες εκλογές στα κατεχόμενα της Κύπρου, θα έχει αρνητικές επιπτώσεις, έκανε λόγο την Πέμπτη (22/04) ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου.


"Παρά το γεγονός ότι τις πολιτικές τις καθορίζει η Άγκυρα, εν τούτοις δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Έρογλου θα καταθέσει στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων τις πιο σκληρές και αδιάλλακτες θέσεις του. Ουσιαστικά, για δύο κράτη και για χαλαρή σύνδεση μεταξύ τους" δήλωσε ο κ. Ομήρου. "Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να ακολουθήσουμε μια τέτοια στρατηγική ώστε σε περίπτωση αδιεξόδου και κατάρρευσης της διαδικασίας, να επιρριφθεί κατ’ αποκλειστικότητα η ευθύνη στην τουρκική πλευρά", πρόσθεσε.
Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ ανέφερε ότι συζήτησε με το πρωθυπουργό και το θέμα του απευθείας εμπορίου με τα κατεχόμενα, επισημαίνοντας ότι είναι νομικά και πολιτικά απαράδεκτη η προσπάθεια να εγκριθεί πάνω σε λανθασμένη νομική βάση το απευθείας εμπόριο.
"Αυτό σημαίνει ότι η ΕΕ δίνει μια μορφή αναγνώρισης στο παράνομο μόρφωμα στα κατεχόμενα", είπε ο κ. Ομήρου"O πρωθυπουργός και με την ιδιότητά του αυτή, αλλά και με την ιδιότητα του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και το κύρος που έχει σε αυτό τον οργανισμό, πρέπει να ενεργήσει προς την κατεύθυνση ακύρωσης αυτής της απαράδεκτης προσπάθειας, που αν εγκριθεί θα είναι το μεγαλύτερο πλήγμα για την κυπριακή υπόθεση μετά το 1974", κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου