Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Τάσεις αυτοκτονίας από τον τζόγο

 


Από αυτούς που καταλήγουν στο νοσοκομείο Alfred της Μελβούρνης έπειτα από απόπειρα αυτοκτονίας, ο ένας στους πέντε είναι προβληματικός τζογαδόρος, σύμφωνα με έρευνα της κλινικής, που εξέτασε τους λόγους που οδηγούν άτομα κάθε ηλικίας στο απονενοημένο διάβημα.

Αναλυτικότερα, οι ειδικοί ερευνητές της Ψυχιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου διαπίστωσαν ότι το 17% των υποψηφίων αυτόχειρων έχει πρόβλημα με τον τζόγο. Οι ερευνητές εξέτασαν περίπου 900 περιπτώσεις ασθενών που αποπειράθηκαν να αυτοκτονήσουν και κατέληξαν στο νοσοκομείο κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2009.

Η καθηγήτρια Jayashri Kulkari, που ηγήθηκε της έρευνας, ανέφερε ότι το νοσοκομείο, μετά την θλιβερή διαπίστωση ότι ο τζόγος οδηγεί στην αυτοκτονία, θέσπισε ειδικό πρόγραμμα ψυχολογικής στήριξης των ατόμων αυτών.

Η κυβέρνηση, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της έρευνας, αποφάσισε να επεκτείνει το πρόγραμμα ψυχολογικής στήριξης στα νοσοκομεία όλης της πολιτείας διαθέτοντας το ποσό των 665.000 δολ. Αυστραλίας, την ίδια στιγμή που ο τζόγος τής αποφέρει έσοδα της τάξης του 1,6 δισ. δολαρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου