Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Τρεις νεκροί και δεκάδες τραυματίες σε μπαράζ εκρήξεων στην Μπανγκόκ




Πέντε εκρήξεις από την εκτόξευση χειροβομβίδων σημειώθηκαν την Πέμπτη στο επιχειρηματικό κέντρο της Μπανγκόκ, κοντά στο σημείο όπου βρίσκονται συγκεντρωμένοι οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές με τα «κόκκινα πουκάμισα». Τρεις νεκροί και τουλάχιστον 75 τραυματίες είναι ο απολογισμός. Τους διαδηλωτές κατηγορεί για τις εκρήξεις η κυβέρνησηΟι εκρήξεις σημειώθηκαν σε περιοχή όπου η παρουσία του στρατού είναι έντονη και βρίσκονται ξενοδοχεία, τράπεζες και πολυώροφα κτίρια γραφείων.
Η κατάσταση στην Μπανγκόκ είναι έκρυθμη εδώ και εβδομάδες με χιλιάδες αντικυβερνητικούς διαδηλωτές να έχουν κατασκηνώσει σε σημεία της πρωτεύουσας απαιτώντας τη διενέργεια εκλογών.
Ο αντιπρόεδρος της ταϊλανδικής κυβέρνησης ανακοίνωσε κατόπιν έκτακτης σύσκεψης ότι οι χειροβομβίδες εκτοξεύτηκαν από κατασκήνωση του κινήματος με τα «κόκκινα πουκάμισα».
Ο ίδιος επισήμανε ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο καταστολής των αντικυβερνητικών διαδηλωτών στην περιοχή, καθώς ανάμεσά τους βρίσκονται γυναίκες και παιδιά.
Εκπρόσωπος του στρατού της Ταϊλάνδης είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι στις επιθέσεις χρησιμοποιήθηκε εκτοξευτήρας χειροβομβίδων M-79.
Οι εκρήξεις προκάλεσαν το θάνατο τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον 75, ανάμεσά τους και ξένοι υπήκοοι. Τέσσερις εκ των τραυματιών νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.
Το πρωί της Πέμπτης ο στρατός της Ταϊλάνδης είχε καλέσει τους «κόκκινους» διαδηλωτές να εγκαταλείψουν το κέντρο της πρωτεύουσας όπου έχουν στήσει οδοφράγματα, λέγοντας ότι «δεν μένει πολύ χρόνος» πριν αρχίσει η στρατιωτική επιχείρηση για τη διάλυσή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου