Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Δεκάδες νεκροί από βομβιστικές επιθέσεις στο Ιράκ


Μπαράζ εκρήξεων σημειώθηκε τη Παρασκευή στη δυτική επαρχία Ανμπάρ και στη πρωτεύουσα του Ιράκ Βαγδάτη, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους, σύμφωνα με τις Αρχές, τουλάχιστον 58 άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες άλλοι.
Σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας, οι βομβιστικές επιθέσεις κόστισαν τη ζωή σε 56 άτομα και οδήγησαν στον τραυματισμό άλλων 112.


Έκρηξη βόμβας τοποθετημένης σε αυτοκίνητο κοντά σε τζαμί στη Βαγδάτη προκάλεσε το θάνατο 20 ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων, περισσότερων από 100 κατά τις Αρχές. Η βόμβα εξεράγη στη σιιτική συνοικία του Σαντρ Σίτι, ένα από τα θεωρούμενα σαν προπύργια των εξτρεμιστικών ομάδων που δρούσαν στη Βαγδάτη και το κεντρικό Ιράκ.
Νωρίτερα, έξι βόμβες που εξερράγησαν ταυτόχρονα είχαν τοποθετηθεί έξω από τα σπίτια ενός δικαστή και αξιωματούχων της αστυνομίας στην πόλη Καλιντίγια που απέχει περίπου 83 χιλιόμετρα δυτικά της Βαγδάτης. Τουλάχιστον 33 άτομα έχασαν τη ζωή τους σε αυτές τις επιθέσεις. Μεταξύ των θυμάτων είναι και ένας στρατιώτης που επιχειρούσε να εξουδετερώσει τις βόμβες.

Οι επιθέσεις είναι από τις πλέον πολύνεκρες των τελευταίων μηνών στη χώρα σε συνέχεια μάλιστα των προσπαθειών της κυβέρνησης να περιορίσει τη δράση της Αλ Κάιντα στη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου