Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Σάλος για τον άνδρα που σκουπίστηκε με τη σημαία



ΤΗΝ ΟΡΓΗ της γαλλικής κυβέρνησης και προσωπικά της υπουργού Δικαιοσύνης Μισέλ Αλιό Μαρί προκάλεσε φωτογραφία, στην οποία εμφανίζεται άνδρας με τα νώτα του στραμμένα στον φακό και κατεβασμένο το παντελόνι του στα γόνατα να καθαρίζει τα οπίσθιά του με τη γαλλική σημαία.
Η υπουργός ζήτησε την ποινική δίωξη του φωτογράφου για προσβολή εθνικών συμβόλων. «Αν ο νόμος αποδειχθεί ανεπαρκής γι΄ αυτή την περίπτωση, τότε θα πρέπει να αναθεωρηθεί», δήλωσε εκπρόσωπός της. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από λίγο καιρό η φωτογραφία βραβεύθηκε σε διαγωνισμό που διοργάνωσε το υποκατάστημα της Fnac στη Νίκαια, στην κατηγορία «Πολιτικά μη ορθό».

Η δημοσίευση
Η φωτογραφία δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Μetro» και από εκεί υπέπεσε στην αντίληψη βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος, ο οποίος ενημέρωσε την υπουργό. «Ζητώ να τιμωρηθεί ο άνθρωπος που διέπραξε αυτή την προσβολή, ενδεχομένως και αυτοί που τη δημοσίευσαν», έγραψε στην επιστολή του. Η διεύθυνση της εφημερίδας ανακοίνωσε ότι απλώς «κάλυψε ένα τοπικό γεγονός», ενώ εκπρόσωπος της Fnac δήλωσε πως απέσυρε τη φωτογραφία από τη λίστα των βραβευθέντων με τη συγκατάθεση του δημιουργού της όταν διαπιστώθηκε ότι κάποιοι από το κοινό είχαν ενοχληθεί. Πάντως, η εισαγγελέας της Νίκαιας που είχε εξετάσει την υπόθεση, είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν συνέτρεχε λόγος δίωξης του φωτογράφου, καθώς είχε κάνει τη δουλειά του με «δημιουργικό πνεύμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου