Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Στρος Καν: «Πολύ σοβαρή η κατάσταση της Ελλάδας»


«Πολύ σοβαρή» χαρακτήρισε την κατάσταση της Ελλάδας ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει εύκολη λύση για την κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα.

Ο Ντομινίκ Στρος Καν σημείωσε ότι οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για τους όρους ενός πιθανού δανεισμού «μόλις ξεκίνησαν και θα χρειαστεί κάποιος χρόνος για να ολοκληρωθούν».
Ο ισχυρός άνδρας του διεθνούς οργανισμού απέκλεισε το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους (που θα ανάγκαζε τους πιστωτές της Ελλάδας να συμβιβαστούν με μειωμένες πληρωμές).
«Είναι προφανείς ότι η κατάσταση της Ελλάδας είναι πολύ σοβαρή και δεν υπάρχει εύκολος τρόπος για να επιλυθεί», είπε ο Στρος Καν, που επισήμανε ότι το Ταμείο θα λάβει υπ’ όψιν του τα αναθεωρημένα στοιχεία για το έλλειμμα που παρουσίασε σήμερα η Κομισιόν.
Νέα υποβάθμισηΣε Α3 από Α2 με αρνητική προοπτική υποβάθμισε το χρέος της Ελλάδας ο οίκος αξιολόγησης Moody's.

H Moody's επισήμανε ότι υπάρχει σημαντικός κίνδυνος να σταθεροποιηθεί το χρέος σε υψηλότερα επίπεδα και μάλιστα, με μεγαλύτερο κόστος απ΄ότι είχε νωρίτερα υπολογιστεί.

Η Μoody's προσθέτει ότι θα καταλήξει στις εκτιμήσεις της μόλις καταστούν περισσότερο σαφή τα μακροπρόθεσμα πολιτικά μέτρα και οι μακροοικονομικές προοπτικές της Ελλάδας.
tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου