Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Γερμανικές τουλίπες



Ο Ρόμπεν πέτυχε το γκολ διορθώνοντας το  λάθος του  Ριμπερί, που  άφησε με δέκα  παίκτες τους  Βαυαρούς
Φαν... Μπάγερν έτοιμη για τελικό. Γερμανική ομάδα με ολλανδική φινέτσα, το σύνολο του Λουίς Φαν Γκάαλ νίκησε 1-0 τη Λυών και έγινε το αφεντικό στη διεκδίκηση ενός εκ των δύο εισιτηρίων για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στη Μαδρίτη στις 22 Μαΐου. 

«Ενοχος» για το τελικό αποτέλεσμα (ξανά) ο Ολλανδός Ρόμπεν. Με το κλασικό του πια στυλ, έφερε την μπάλα στο αριστερό πόδι και από 25 μέτρα εξαπέλυσε ένα από τα φαρμακερά βέλη του, με τη βοήθεια και του Μίλερ- πάνω του χτύπησε η μπάλανίκησε τον Γιορίς. Με τον ίδιο τρόπο πέτυχε γκολ εναντίον της Φιορεντίνα και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ηταν τέτοιο το πάθος του Ρόμπεν ώστε παρεξηγήθηκε με τον συμπατριώτη του Λουίς Φαν Γκάαλ, όταν ο τελευταίος τον αντικατέστησε λίγο πριν τη λήξη. Ο Φαν Γκάαλ εκνευρίστηκε από τη συμπεριφορά του παίκτη του και του έκανε έντονες συστάσεις, αλλά στη συνέχεια ο Ρόμπεν αποθεώθηκε.

Το κράμα του γερμανικού πείσματος με την ολλανδική φινέτσα έχει βγάλει την Μπάγερν από πολλές δύσκολες θέσεις. Και στη φάση των «16» με τους «Βιόλα» και στα προημιτελικά με τους «κόκκινους διαβόλους» και χθες η Μπάγερν βρέθηκε στην Κόλαση, αλλά κατάφερε να επιστρέψει.

Στο 37΄ «έσβησαν» τα φώτα στο «Αλιάντς Αρένα» όταν ο Φρανκ Ριμπερί είδε την πρώτη κόκκινη κάρτα της καριέρας του.

Πολλοί άνθρωποι οφείλουν τη μεγαλειώδη ζωή τους στις τρομερές δυσκολίες που αντιμετώπισαν. Κι ένας από αυτούς είναι και ο άσος της Μπάγερν που βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στη δίνη του κυκλώνα. Ο Γάλλος γεννήθηκε τη χρονιά που ο σπουδαίος Μπράιαν Ντε Πάλμα γύρισε τον «Σημαδεμένο», το 1983. Δύο χρόνια αργότερα ο πιτσιρικάς αποκτούσε μια ουλή στη δεξιά πλευρά του προσώπου του ύστερα από τροχαίο ατύχημα στο οποίο ενεπλάκη μαζί με την οικογένειά του και έμελλε να σημαδέψει τα επόμενα χρόνια της ζωής του.

Ο Ριμπερί είχε μάθει να ζει με την απόρριψη και τον πόνο που προκαλούσαν στην ψυχή του τα σχόλια των άκαρδων συμμαθητών του.

Ο πόνος έγινε πέτρα που έμαθε να την κουβαλά. Αλλοτε τον βάραινε, άλλοτε τη θρυμμάτιζε με τους ηρωισμούς του στους αγωνιστικούς χώρους.

Εγινε αστέρι του ποδοσφαίρου, περιζήτητος από τις μεγαλύτερες ομάδες. Και στο απόγειο της δόξας του, τον πρόδωσε ο ίδιος του ο εαυτός.

Αποκαλύφθηκε πριν από πέντε ημέρες πως κλήθηκε από τον εισαγγελέα του Παρισιού να καταθέσει για τις σεξουαλικές σχέσεις του με ανήλικη ιερόδουλο, την οποία συναντούσε σε νάιτ κλαμπ της γαλλικής πρωτεύουσας. Παραδέχτηκε το παραστράτημά του, αλλά η λάσπη έμεινε στο πρόσωπό του, παρά τη στήριξη που έλαβε από τη σύζυγό του Βαχίμπα που χθες βρέθηκε στις εξέδρες του «Αλιάντζ Αρένα».

Το ροζ σκάνδαλο όμως ήταν φανερό πως τον είχε αποδιοργανώσει. Το σκληρό φάουλ στον Λισάντρο και η απευθείας κόκκινη κάρτα που δέχτηκε από τον ιταλό ρέφερι Ροζέτι στο 37΄ απλώς επιβεβαίωσε αυτό που γνώριζαν όλοι.

Ευτυχώς για την Μπάγερν, ο ανόητος Τουλαλάν ισοφάρισε το λάθος του Γάλλου στο 54΄ όταν δέχτηκε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του τρία λεπτά μετά την πρώτη παρατήρηση.

Από εκεί και πέρα τα «Παιδιά» της Λυών, όπως είναι το προσωνύμιο των παικτών της γαλλικής ομάδας, έβαλαν τα κλάματα. Κάθε φορά που οι Βαυαροί είχαν στην κατοχή τους την μπάλα κινδύνευαν να δεχτούν γκολ. Συνέβη τελικά ένα τέταρτο μετά την «ισοφάριση» των αποβολών, επιβεβαιώνοντας την ανωτερότητα της «ολλανδικής» Μπάγερν.

Ριμπερί και Τουλαλάν θα τιμωρηθούν με μία αγωνιστική αποκλεισμό και θα δώσουν το «παρών» στον τελικό, αν οι ομάδες τους φτάσουν τελικά στη Μαδρίτη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου