Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον ΓΓ του ΟΗΕ είχε ο Δημήτρης Χριστόφιας


Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ κ. Μπαν Γκι μουν.

Κυβερνητική ανακοίνωση στη Λευκωσία αναφέρει ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ, εξέφρασε ευαρέσκεια και χαιρέτισε την άμεση δήλωση και δέσμευση του προέδρου Χριστόφια , μετά από την αλλαγή της ηγεσίας της τουρκοκυπριακής κοινότητας, να συνεχίσει τις συνομιλίες για επίλυση του Κυπριακού, στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και των όσων έχουν συμφωνηθεί μεταξύ των δύο κοινοτήτων ως βάση των διαπραγματεύσεων. Συνεχάρη, δε, τον κ. Χριστόφια για τις προσπάθειες που καταβάλλει για επίτευξη λύσης.

Ο Κύπριος πρόεδρος επανέλαβε στον ΓΓ του ΟΗΕ τη δέσμευση και την ετοιμότητά του για άμεση συνέχιση των διαπραγματεύσεων και εξέφρασε την ελπίδα ότι ο νέος ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας κ. Ντερβίς Έρογλου θα τηρήσει τα συμφωνηθέντα και οι συνομιλίες θα συνεχιστούν από το σημείο που έχουν διακοπεί.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι ο κ. Χριστόφιας υπογράμμισε για μια ακόμα φορά ότι ο ρόλος της Τουρκίας είναι καθοριστικός για την επίτευξη λύσης και κατά συνέπεια, η Τουρκία θα πρέπει να σεβαστεί τα περί Κύπρου ψηφίσματα του ΟΗΕ και να διαδραματίσει θετικό ρόλο στην επίλυση του Κυπριακού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου