Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Από Σεπτέμβρη η παρακράτηση στις υψηλές συντάξεις



Από τον Σεπτέμβριο και όχι από τον Νοέμβριο, όπως είχε προαναγγείλει αρχικά, θα ξεκινήσει η παρακράτηση στις συντάξεις άνω των 1400 ευρώ, ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής ο υπουργός Εργασίας. Όπως είπε ο κ. Λοβέρδος, η κράτηση θα γίνεται κλιμακωτά κατά 5%, 7% και 9%
.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, το νέο Ασφαλιστικό νομοσχέδιο προβλέπει «μαχαίρι» και στις Επικουρικές Συντάξεις.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι μειώνονται εφέτος κατά 3% έως 8% οι συντάξεις που ξεπερνούν τα 1.500 ευρώ σε ΟΤΕ και ΔΕΗ λόγω περικοπής της κρατικής χρηματοδότησης.
Από το 2012 θα αρχίσει η περικοπή των επικουρικών συντάξεων στα ελλειμματικά ταμεία των μισθωτών, έτσι ώστε να μην ξεπερνά η επικουρική σύνταξη το 20% της κύριας σύνταξης.
Παράλληλα, στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι το 2018 καθιερώνεται η ενιαία βασική σύνταξη με παράλληλη κατάργηση του ΕΚΑΣ. Το ανταποδοτικό σκέλος της σύνταξης θα υπολογίζεται με συντελεστές που κλιμακώνονται από 0,9% έως 1,6% (από 2% σήμερα), γεγονός που σημαίνει ότι ένας ασφαλισμένος ακόμη και με 40 χρόνια ασφάλισης θα παίρνει μικρότερη σύνταξη από αυτή που παίρνει σήμερα με ένσημα 35 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου